FIFA efterforsker lederen af det palæstinensiske fodboldforbund for terrorstøtte

Efter Palestinian Media Watchs mange klager til det internationale fodboldforbund om Jibril Rajoubs støtte til terror, har organisationen besluttet at efterforske ham.
Tidligere idrætsleder, Jibril Rajoub taler ved FIFAs verdenskongres. (Foto: Skærmdump)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

FIFA har igangsat en hemmelig efterforskning af formanden i det palæstinensiske fodboldforbund, Jibril Rajoub efter mistanke om brud på FIFAs etiske regler. Rajoub er mistænkt for promovering af terror, opfordring til had, vold og racisme mod israelere og have forhindret fodbold bruges til at bygge broer for fred.

Ifølge Jerusalem Post, efterforskes Rajoub af FIFA på baggrund af den rapport de modtog af Palestinian Media Watch (PMW) i 2017 «Kick Terror Out of Football».

Efterforskningen blev offentlig kendt efter brev sendt fra Martin Ngoga (FIFAs leder af deres etiske komité) til Rajoub blev lækket. I brevet bliver Rajoub bedt om at svare på beviserne fremlagt i PMWs rapport til FIFA.«I det omfang du bestrider en eller flere dele af klagen, anmodes du hermed om at afgive en erklæring med angivelse af hvert enkelt punkt, forklár hvorfor du bestrider punktet, beskriv de fakta du vil anføre, opklare eller modstride. Det vil sige alle dokumenter, lister, eller oplysninger som støtter dit standpunkt,» skriver Ngoga i brevet.

Ngoga skriver desuden at der er tilstrækkelig bevis for Rajoub har brudt FIFAs etiske regler. I brevet står der også at Rajoub anklages for «personligt» at have promoveret og glorificeret terrorister på en «aktiv og … passiv måde» og for at opfordre Hamas til at kidnappe soldater.


Rajoubs svar på anklagerne kendes ikke på nuværende tidspunkt.

PMWs direktør Itamar Marcus er glad for FIFA efterforsker Rajoub. «Det er uværdigt for FIFA at de tillader en person som støtter terror at have nogen som helst forbindelse til organiationen. I stedet for at bruge den smukke sport til at bygge broer, fremme fred og sameksistens, udnytter Rajoub stillingen til at opfordre til vold, og til at fremme og glorificere terrorisme. Jeg håber FIFA – en gang for alle og permanent vil ekskludere Rajoub fra enhver position i FIFA, og fjerne skampletten fra international fodbold,» siger Marcus i en kommentar til Jerusalem Post.

Leder af Palestinian Media Watch, Itamar Marcus. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Du kan læse mere om sagen her.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIDF indføre nyt og forbedret sirenesystem
Næste artikelSkole ramt af raket fra Gaza
Avatar
Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.

Ingen indlæg at vise