Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Vil godkende flere boliger i bosættelser

Her ses opførelsen af et nyt hjem i bosættelsen Kiryat Netafim i Judæa og Samaria (Vestbredden), juni 2022. (Foto: Flash90)
I første omgang forventes 1.000 nye boliger at blive godkendt.

I løbet af de kommende uger forventes Israel at godkende opførelsen af ​​4.500 nye boliger i israelske bosættelser i Judæa og Samaria (Vestbredden). Der tales om en endelig godkendelse af 1.000 boliger, med planer om at godkende yderligere 3.500 boliger, skriver Times of Israel.

Ifølge Israels statslige tv- og nyhedskanal KAN, vil de første boliger, der vil blive godkendt ligge i bosættelsen Givat Ze’ev tæt på Jerusalem. Her forventes 500 nye boliger at blive opført. Derudover vil 500 nye boliger blive godkendt i Elkana og Revava i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Planer om at opføre flere tusind boliger i Givat Ze’ev, Ma’ale Adumim, Kiryat Arba, Beitar Illit og andre bosættelser skal også fremmes. Ialt forventes 4570 nye boliger i at blive godkendt. Ifølge KAN har den israelske regeringen givet USA besked om planerne. Boligbyggerierne skal først godkendes af en komité for udvikling i Israels forsvarsministerium.

De nye planer kommer efter premierminister Benjamin Netanyahu udsatte det kontroversielle bosættelsesprojekt E1 efter pres fra blandt andet USA. At gå videre med planer om at godkende flere tusind nye boliger i andre bosættelser ser ud til at være et forsøg på at formilde Netanyahus koalitionspartnere, som var skuffede over beslutningen.

Bosætterne er en vigtig vælgergruppe for flere partier i koalitionen.

Godkendes planerne, vil det være anden gang forsvarsministeriet godkender en udvidelse af ​​bosættelser, siden Netanyahu-regeringen blev svoret ind den 29. december 2022. Dengang gav de grønt lys til planer om 10.000 nye boliger.

Læs MIFFs temaside om bosættelserne og hvorfor de er lovlige her.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem