Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kongen af Marokko har inviteret premierminister Netanyahu på statsbesøg

Kong Mohammed VI af Marokko har inviteret Israels premierminister Benjamin Netanyahu på historisk statsbesøg. (Foto: Poul Kagame, 29. april 2018, Flickr)
Israels premierminister Benjamin Netanyahu rejser snart på historisk besøg til Marokko.

De historiske Abraham-aftaler mellem Israel, Emiraterne, Bahrain og Marokko i 2020, har transformeret regionen til det bedre og fået flere arabiske/muslimske lande til at indse, at Israel er en del af Mellemøsten.

Siden Abraham-aftalerne er forholdet mellem Israel og Marokko blomstret. I sidste måned skabte Marokko historie som det første muslimske land, der havde inviteret en israelsk parlamentarisk formand på officielt besøg.

Nu har Kong Mohammed VI inviteret Israels premierminister Benjamin Netanyahu på statsbesøg, skriver i24NEWS.

Kongens invitation kom efter Israels beslutning om at anerkende Marokkos suverænitet over Vestsahara-regionen.

Marokkos konge skrev at besøget vil “åbne nye muligheder for at styrke båndene mellem vores nationer.”

Fra Netanyahus kontor meddeles det, at der arbejdes på at finde en dato for premierminister Netanyahus første besøg i Marokko.

Premierminister Netanyahu understreger, at Israel undersøger muligheden for at åbne konsulat i byen Dakhla, beliggende i den marokkanske del af Vestsahara.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem