Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Knesset-formand Amir Ohana inviteret på historisk besøg til Marokko

Knesset formand Amir Ohana rejser på historisk besøg til Marokko. På billedet ses Ohana under sin tale hos MIFF om Oslo-aftalerne. (Foto: Bjarte Bjellås)
Knesset-formand Amir Ohana: - Det historiske besøg sker takket være Marokkos kong Mohammed VI's banebrydende ledelse af sit land. Drømmen om fred med muslimske lande har banket i vores hjerter i mange år.

De historiske Abraham-aftaler indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020, fortsætter med at skabe historie.

Den officielle invitation fra Marokko til Israels Knesset fomand, Amir Ohana på mange måder historisk, skriver i24NEWS.

Invitationen er den første fra et muslimsk land til en israelsk parlamentarisk formand.

Knesset-formand Ohana blev inviteret af sin marokkanske kollega, Rachid Talbi el-Alami.

Ohana udtaler: – Det historiske besøg sker takket være Marokkos kong Mohammed VI’s banebrydende ledelse af sit land. Drømmen om fred med muslimske lande har banket i vores hjerter i mange år.

Ohana tilføjer:

– Og sikke en tilfældighed, at Kongeriget Marokko blev det første muslimske land, der inviterer symbolet på den israelske regering, lederen af det lovgivende parlament i Israel, som også er første Knesset-formand med marokkanske rødder.

– Vi ser historien udfolde sig for øjnene af os og det viser med al tydelighed, at styrkelsen af forbindelserne mellem vores lande også er en styrket forbindelse mellem vores folk og en udvidelsen af fredscirklen.

Under sit officielle besøg i Marokko, vil Ohana mødes med sin kolllega el-Alami for at underskrive et formelt aftalememorandum, om at udvikle inter-parlamentarisk samarbejde og styrke forbindelserne mellem staten Israel og Kongeriget Marokko.

Ohana vil også føre samtaler med formanden for Marokko-Israel Parlamentary Friendship Group, flere medlemmer af Marokkos Repræsentanternes Hus, højtstående embedsmænd og ledere af Kongerigets jødiske samfund.

Udover at være Israels første Knesset-formand med marokkanske rødder, er Amir Ohana også landets første regeringsformand som tilhører LGBTQ-samfund.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem