Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

David Weinberg: – Hvem er bange for Abraham-aftalerne?

15. september 2020 underskrev Israels premierminister Benjamin Netanyahu normaliseringsaftaler (Abrahamaftalerne) med Emiraternes udenrigsminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrains udenrigsminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump underskrev på vegne af USA som støttespiller af aftalerne. (Foto: Twitter)
- Det er virkelig tragisk at de uforsonlige palæstinensere og deres tilbagestående støtter i USA ikke kan se de gigantiske muligheder som Abraham-aftalerne har bannet vejen for, siger David Weinberg.

For to uger siden opfordrede de såkaldte “progressive” USA’s Kongres “til at afvise de farlige Abraham-aftaler”. Abraham-aftalerne er paraplyrammen som i 2020 blev underskrevret mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko, skriver David Weinber i Israel Hayom.


Den amerikanske presbyterianske kirke, Progressive Democrats of America, CAIR, Jewish Voice for Peace, IfNotNow, Jews for Racial and Economic Justice og andre randgrupper udtalte at “varig fred kommer fra retfærdighed, ikke våbenaftaler.”

“Amerika skal omfavne en udenrigspolitik over for Palæstina/Israel, der er forankret i menneskerettigheder, retfærdighed og lighed, og med rungende afvisning af ethvert forsøg på at fremme Trump-administrationens ‘Abraham-aftaler’, inkl. lovgivning som HR 2748/S. 1061, Israel Relations Normalization Act af 2021.”

“Selv om Abraham-aftalerne og lovgivningen påstpår at handle om ‘fred’ og ‘diplomati’, er den i virkeligheden en godkendelse af våbensalg og politiske begunstigelser mellem USA og autoritære regimer – inkl. våbensalg til Emiraterne og anerkendelsen af ​​Marokkos ulovlige annektering af Vestsahara – til gengæld for at sætte palæstinensiske rettigheder på sidelinjen. Vi skal stoppe støtten til Israels krænkelser af palæstinensiske rettigheder og deres apartheidstyre.” “Selv om Abraham-aftalerne og lovgivningen påstpår at handle om ‘fred’ og ‘diplomati’, er den i virkeligheden en godkendelse af våbensalg og politiske begunstigelser mellem USA og autoritære regimer – inkl. våbensalg til Emiraterne og anerkendelsen af ​​Marokkos ulovlige annektering af Vestsahara – til gengæld for at sætte palæstinensiske rettigheder på sidelinjen,” stod der blandt andet i deres erklæring.

Fremtrædende muslimske fortalergrupper underskrev også erklæringen, inkl. Linda Sarsours fra MPower Change, Arab Resource & Organizing Center (AROC) og Council on American-Islamic Relations (CAIR).

De såkaldte progressive gruppers modstand mod fred i Mellemøsten, deres modstand mod dialog og samarbejde med Israel og deres støtte til fortsat boykot af Israel – fordi de genstridige og voldelige palæstinensere har sakket bagud – fortæller dig alt hvad du behøver at vide om de desidereret ondskabsfulde “Woke” amerikanske grupper, skriver Weinberg.

Det fortæller også noget om en ny strategisk kultur som heldigvis slår rod i Mellemøsten, påpeger Weinberg. Læs mere HER.

Fort få dage siden blev Israels premierminister Naftali Bennett modtaget med kongelig hæder i Manama af kongen af ​​Bahrain – læs om besøget HER. Israel har desuden underskrevet historisk forsvarssamarbejdsaftale med kongeriget som vil betyde at israelske forsvarsembedsmænd og flådepersonel vil blive permanent udstationeret i Bahrain. Det giver bogstaveligt talt Israel en fremadrettet base ved Irans grænser.

Præsident Yitzhak Herzog, Bennett og udenrigsminister Yair Lapid har også aflagt store og vigtige besøg i Emiraterne, og forsvarsminister Benny Gantz underskrev historiske forsvarsaftaler under sit besøg i Marokko – læs HER.

Kort sagt har Abraham-aftalerne transformeret regionens strategiske foraståelse og Israel har bevæget sig fra en defensiv holdning mod Iran og derew håndlangere til en offensiv holdning som understøttes af et netværk af alliancer med vigtige arabiske lande, understreger Weinberg.

Du kan endda sige (som Seth Frantzman har hævdet), at Israel står i centrum for en ny international sikkerhedsorden, en spirende alliancestruktur, der spænder fra USA gennem Europa til Indien, rettet mod at bekæmpe krigsførende aktører i Mellemøsten.

Abraham-aftalernes alliancer er også varme venskaber, bakket op om en diskurs om ægte tolerance og ideologisk mådehold og dekoreret med symboler på ægte accept – såsom at spille ​​Israels nationalsang, Hatikvah i paladserne og via officielle kanaler i sunni-stater.

Faktisk har Instituttet for Overvågning af Fred og Tolerance i Skoleundervisning (IMPACT-se) fundet ud af, at meget af det gamle anti-israelske materiale i emitarisk skolepensum er blevet modereret. Passager, der tidligere dæmoniserede Israel, præsenterede antisemitiske konspirationer og beskyldte “den zionistiske fjende” for at forsøge at “udrydde det palæstinensiske folk”, er blevet fjernet. Passager med fokus på tolerance over for jøder er blevet indsat i stedet. Særligt bemærkelsesværdigt er fjernelsen af ​​passager, der præsenterede det palæstinensiske spørgsmål som “grundlaget for konflikter i Mellemøsten.” Læs mere HER.

Med deres skolepensum viser Emiraterne vejen til fredelig sameksistens

Emiraterne viser at hvor der er vilje er der vej.

“Emiratiske skolebøger afspejler den vurdering, som kronprins Mohamed bin Zayed lavede for over ti år siden, at Vesten er en potentiel allieret og ikke en kolonial trussel, at radikalisering er kategorisk forkert og selvødelæggende, og at emiratisk velstand i en konkurrencedygtig og et globalt marked vil være baseret på en tolerant og fredselskende arbejdsstyrke,” siger IMPACT-se CEO Marcus Sheff. “Læseplanen lærer også eleverne at værdsætte princippet om respekt for andre kulturer og opmuntrer til nysgerrighed og dialog – inkl. Israel.”

Og lad os ikke glemme de åbenlyse folk-til-folk-bånd, der er ved at udvikle sig mellem israelere og folk i flere og Golf-stater og de eksploderende handelsbånd, understreger Weinberg.

UAE-Israel Business Council har udviklet sig til et fællesskab bestående af mere end 5.000 iværksættere, fagfolk, investorer, virksomheder og embedsmænd, som regelmæssigt mødes gennem et stadigt voksende udvalg af konferencer, webinarer, delegationer, personlige begivenheder og meget andet. Gulf-Israel Women’s Forum er den første forening, der samler kvindelige ledere fra hele Mellemøsten. Gulf-Israel Policy Forum samler akademikere, politiske beslutningstagere og kulturelle ledere fra hele regionen.

I 2022 forventes den bilaterale emiratisk-israelsk handel med varer og tjenesteydelser at nå op på 2 milliard dollars (svarende til mere end 13 milliarder kroner). Det er en stigning på 50% i forhold til 2021, med betydelig vækst i turisme, landbrug, investeringer, cleantech og professionelle tjenester. Tæt på 500 israelske virksomheder har forretningsforbindelser i Emiraterne, inkl. 250 som er der permanent eller i samarbejde med en emiratisk partner.

Handelen mellem Israel og de andre Abraham-aftalelande skulle forventes at strige til mere end 1 milliard dollars (svarende til mere end 6,6 milliarder kroner), med et stærk stigning i handelen med Egypten og Jordan, hvor stigmatiseringen af ​​handel med Israel gradvist forsvinder – alt sammen takket være Abraham-aftalerne.

Så i modsætning til de sure og afvisende bemærkninger fra de amerikanske “progressive” grupper nævnt ovenfor, er Abraham-aftalerne ikke et Trump gimmick eller en Netanyahu kamp i forhold til palæstinenserne. Abraham-aftalerne er et autentisk gennembrud som både skaber fred og sikkerhed i Mellemøsten; en transformation som har bevist sit værd og styrkes for hver dag der går.

Påstanden om at grundlaget for Abraham-aftalerne blot var Trump-armfægter og våbenaftaler, som de før nævnte påstår, er en komplet fejllæsning af Emiraterne, Bahrain og Marokkos formål med et varmt og fredeligt forhold til Israel. Landenes ledere ønsker at omdefinere arabiske muslimers selvidentitet og det globale image af dem ved at blande tradition med oplysning, forankret i en beundringsværdig diskurs om religiøs mådehold og vidsynethed, skriver Weinberg

Froholdet til Israel passer perfekt ind i den dagsorden, fordi det er præcis sådan, de også ser på Israel – som en nation, der med succes syntetiserer stærk etnisk og religiøs identitet med modernitet. Derfor er Abraham-aftalerne dybt forankret i ægte ideologiske intentioner (såvel som presserende sikkerhedsmæssige realiteter) og de er kommet for at blive – også på lang sigt.

Det er kun suk tilovers for den hårde kerne i venstrefløjen og den anti-israelske pøbel som ikke kan få sig selv til at juble over Abraham-aftalerne. For det vil jo betyde at de vil være tvunget til at sluge det faktum, at Israel beviseligt er en kraft for det gode, viden, velstand og stabilitet i Mellemøsten. Det er trods alt grunden til, at Golfstaterne og Marokko har tilsluttet sig Abraham-aftalerne med Israel!

Det er endnu sværere for de ekstremister at acceptere, at Abraham-aftalerne de facto er en direkte tilbagevisning af den igangværende palæstinensiske kampagne som går ud på at nægte og kriminalisere det jødiske folks historiske rettigheder i Israel.

– Abrahamaftalerne anerkender jødernes historiske tilknytning til landet

Se MIFFs interview med den israelske kommentator David M. Weinberg.

Ved at henvise til muslimernes og jødernes Abrahams fælles arv i det grundlæggende dokument i Abraham-aftalerne og gentagne gange spille “Hatikvah” i deres kongelige paladser, anerkender arabiske lande implicit, at jøder er et bibelsk folk, en urbefolkning til landet Israel. Det er en glædelig revolution som har væltet generationer af arabisk og islamisk ideologisk delegitimering af Israel.

Det er virkelig tragisk, at de uforsonlige palæstinensere og deres tilbagestående støtter i USA ikke er i stand til at værdsætte de gigantiske muligheder som Abraham-aftalerne har bannet vejen for, slutter Weinberg.

(David M. Weinberg is a senior fellow at The Kohelet Forum and Habithonistim: Israel’s Defense and Security Forum. His diplomatic, defense, political, and Jewish world columns over the past 25 years are archived at www.davidmweinberg.com.)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem