Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Israel er et stærkt og pålideligt land

Naftali Bennett er første israelske premierminister som besøger Bahrain. (Foto: Haim Zach/GPO)
For første gang besøger israelsk premierminister Bahrain. Truslen fra Iran står øverst på ledernes agenda.

Israel og andre lande i regionen bør samarbejde om fælles udfordringer – eksempelvis truslen fra Iran, udtaler israel premierminister Naftali Bennett under sit historiske besøg i Bahrain, skriver Jerusalem Post.

På spørsmålet om hvorvidt timingen af Bennetts besøg relaterer til drøftelserne i Wien med Iran om deres atomprogram, der ser ud til snart at nå deres afslutning, udtaler Bahrains udenrigsminister Abdullatif bin Rashid Alzayani:

– Vi ser alltid frem til at møde vores venner for at diskutere forskellige problemstillinger. Vi er meget glade for at mødet finder sted. Vi ser frem til frugtbare diskussioner og gode resultater, udtaler Bahrains udenrigsminister.

Bennett er den første israelske premierminister som besøger Bahrain og hovedstaden Manama. Israels premierminister udtaler at det vigtigste formål med besøget er at diskutere deres fælles fjende – Iran.

Mange sunnimuslimske lande – især i Golfen er sammen med Israel bekymrede over Irans atomprogram. Det har skabt tætte bånd mellem Israel og flere arabiske land. Læs om Abrahamaftalerne indgået mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko i 2020 HER.

– Både Israel og Bahrain står over for store sikkerhedsudfordringer som stammer fra den samme kilde – den islamiske republik Iran. Iran destabiliserer hele regionen, udtaler Bennett og fortsætter:

– Vi forstår alle at vi står overfor de samme udfordringer, så hvorfor ikke samarbejde om at takle dem? Israel er et stærkt og pålitelig land.

Udover møder med politiske ledere i Bahrain, vil Bennett også mødes med repræsentanter for det jødiske samfund i den lille Golf stat.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem