Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Skal Israel blive mere arabisk for at vinde krigen mod sine arabiske fjender?

Micah Goodman. (Skærmdump fra YouTube)
Her er nogle tips til dig fra YouTube som giver et godt indblik i Israel.

Micah Goodman er en af ​​Israels mest indflydelsesrige politiske tænkere. Goodman har skrevet flere bedst sælgende bøger og har Israels største politiske podcast. Læs flere artikler om Goodman på miff.dk her.

Primo april var Goodman i Storbritannien sammen med sin podcastpartner Efrat S. Rosenberg, hvor de havde en fascinerende samtale om Israel i spændingsfeltet mellem det at være en jødisk, demokratisk og vestlig stat i Mellemøsten. Det er israelernes individualistiske drivkraft og ambitioner som har givet Israel den nødvendige økonomiske og militære styrke til at overvinde sine fjender i et yderst fjentligt nabolag. Men vil Israel opnå en langsigtet modstandskraft, må israelerne også være villige til at ofre deres individualistiske mål for samfundet.

Goodman og Rosenberg ser positivt på unge israelere i 20-40 års alderen og deres reaktion på 7. oktober-massakren mod Israel. De mener, at en ny og historisk stærk generation af israelere er på vej frem. Den nye generation har det nødvendige individualistiske drive kombineret med det heltemod, der skal til for at gavne fællesskabet.

Hør den spændende samtale her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem