Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israel overvejer at sælge Iron Dome til Emiraterne

Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)
Hvis Israel sælger Iron Dome til Emiraterne, vil det betyde begyndelse på et regionalt forsvarssystem som kan hjælpe Israel med at advare mod ethvert potentielt angreb fra Iran

I dag bruger Emiraterne et sydkoreansk missilforsvarssystem til at beskytte sig mod raketangreb, skriver i24NEWS.

I kølvandet på de seneste missilangreb mod Emiraterne fra Houthi-oprørene i Yemen, planlægger Israel angiveligt at fremme salget at sit missislforsvarssystem, Iron Dome til Golfstaten som Israel indgik Abrahamaftalerne med tilbage i 2020. I aftalerne er også Bahrain, Sudan og Marokko. Siden da har samarbejdet og interaktionen mellem israelere og deres naboer i Golfen, medført et boom i foholdet mellem israelere og deres arabiske naboer i de pågældende lande – især når det gælder Emiraterne, Bahrain og Marokko. Læs om Abrahamaftalerne HER.

Læs veteran journalist og sikkerhedsanalytiker, Yoav Limors analyse af den nye situation i Mellemøsten i lyset af stigende Iran og Yemen trussel og de muligheder og farer det rummer for Israel.

Læs om Israels forsvarssystem Iron Dome HER.

Ifølge israelske Channel 13 News er forhandlinger i gang om salg flere israelske våbensystemer til Emiraterne – blandt andet Iron Dome som både kan advare om indkommende raketangreb og nedskyde dem. Læs om konsekvenserne for israelere i byen Sderot som ligger tæt på Gaza. Indbyggerne i Sderot er i årevis blevet udsat for tusindvis af raketangreb fra den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret enklaven siden 2007. I dag lider mange israelere i Sderot af PTSD og andre problemersom en konsekvens af raketangrebene.

På nuværende tidspunkt bruges et sydkoreansk missilforsvarssystem i Abu Dhabi.

Hvis Israel sælger Iron Dome til Emiraterne, vil det betyde begyndelse på et regionalt forsvarssystem som kan hjælpe Israel med at advare mod ethvert potentielt angreb fra Iran, skriver Channel 13. Læs om truslen fra Iran HER.

Ifølge Channel 12 News har Israel endnu ikke truffet en beslutning om de vil sælge missilforsvarssystemet til Emiraterne eller Saudi-Arabien.

Israel har afvist tidligere rapporter om at de allerede forsynet Riyadh med missilforsvarssystemet.

Søndag blev Emiraterne angrebet af missilangreb fra Houtierne i Yemen – under Israels præsident Issac Herzogs første besøg i Golfstaten. Læs om besøget HER.

Missilet blev nedskudt af Emiraternes missilforsvarssystem, Golfstatens forsvarsministerium nævner ikke noget om tilskadekommende ved angrebet.

Det var det tredje angreb mod Emiraterne i løbet af måneden, hvor tre udenlandske arbejdere blev dræbt ved det første angreb den 17. januar.

“Vores angreb beviser, at Emiraterne ikke er sikkert land, så længe de fortsætter med at være i tjeneste for den zionistiske fjende i Abu Dhabi og Dubai,” sagde en af houthiernes talsmænd, meddeler Channel 12.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem