Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israels præsident besøger Emiraterne for første gang

Israels præsident Isaac Herzog. (Foto: Knesset)
Søndag rejser Israels præsident Isaac Herzog på officielt besøg til Emiraterne.

For første gang vil en israelsk præsident besøge Emiraterne – blot mindre end halvandet år efter de historiske Abrahamaftaler blev underskrevet mellem Israel, Emiraterne, Bahrain, Sudan og Marokko – læs om aftalerne HER.

Besøget sker efter præsident Isaac Herzog blev inviteret af kronprins Sheikh Mohammed bin Zayed Al-Nahyan, som i praksis leder Emiraterne, skriver Yediot Ahronot.

– Jeg føler mig priviligeret og beæret over at kunne skrive historie ved at være den første israelske præsident som besøger Emiraterne, siger præsident Herzog.

Besøget kommer til at løbe over to dage præsident og Herzog vil udover at mødes med Mohammed bin Rashid Al Maktoum, landets fungerende premierminster, andre embedsmænd og det jødiske samfunds repræsentanter i Emiraterne.

– Jeg høber besøget vil bidrage til at skabe en bedre, mere tolerant og mere sikker verden for fremtidige generationer. Jeg takker Mohammed bin Zayed for hans venlige invitation, som er en historisk mulighed til at styrke båndene mellem vores to folk, siger Israel præsident.

Det er blot halvanden måned siden Israels premierminister Naftali Bennett var på officielt besøg i Emiraterne, som den første israelske premierminister. Israel og Emiratene normalserede forholdet i efteråret 2020, som en del af Abraham-aftalerne. Siden da er der sket et sandt boom i samarbejdet mellem de to lande og forholdet er blevet meget tæt. om tidligere nævnt er Bahrain, Sudan og Marokko også med i Abraham-aftalerne med Israel.

Israels premierminister Naftali Bennett under sit møde med Emiraternes leder Mohammed bin Zayed, december 2021

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem