IDF rapport: -Iran vil have nok uran til at bygge en atombombe om et år

Ifølge IDFs vurdering vil Iran have nok uran til til at bygge en atombombe om et år og et missilhoved til at affyre atombomben om to år.
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

IDF’s militære efterretningsenhed har præsenteret sin årlige vurdering, skriver Arutz Sheva.

Rapporten blev forsinket en uge efter den iranske general Qassem Soleimani blev dræbt ved et amerikansk droneangreb i Irak.

IDFs afdeling for militær efterretning vurdere at Iran vil fortsætte sit atomprogram i et langsomt tempo og vil have nok uran til at producere en atombombe inden for et år. Det menes desuden at Iran vil være i stand til at producere et missilhoved til at affyre atombomben i løbet af to år.

Hvad angår Israels nordlige front vurdere IDF at Syrien fortsat vil være årsag til grænseoverskridende kampe, Tyrkiet vil fortsætte sine erobringer af territorier og Rusland vil fortsætte sin konsolidering i landet.

IDF skønner også at Assad-regimet i det kommende år vil træffe afgørelse om den iranske tilstedeværelse i landet.

Ifølge IDF vil den politiske ustabilitet i Libanon fortsætte som et resultat af landets økonomiske problemer, Hizbollah vil fortsætte med at opbygge sit raketarsenal mod Israel. Libanon vil også skulle afgøre sin holdning til Irans indflydelse og deres avancerede præcisions-raketprojekt i landet.

Hvad angår Gaza mener IDF at der er udsigt til en rolig periode – ikke ud fra kærlighed til Israel, men derimod ud fra økonomiske overvejelser som vil gavne befolkningen i Gaza. IDF peger på at Israel har sørget for en betydelig forbedring af befolkningens livsvilkår i Gaza ved at øge elektricitetstimer, mere ​​rent vand, mere medicin og andet.

IDF vurdere at der vil være en adskillelse mellem forhandlinger om forbedringer til gavn for befolkningen i Gaza og spørgsmålet om israelske fanger- og savnede der holdes fanget af terrorgrupper i Gaza.

IDF vurdere også at Hamas ikke ønsker krig – men det er umuligt at sige med sikkerhed.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNu eksporteres der gas til Egypten
Næste artikelFire raketter affyret mod Israel
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise