Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

IDF rapport: -Iran vil have nok uran til at bygge en atombombe om et år

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Ifølge IDFs vurdering vil Iran have nok uran til til at bygge en atombombe om et år og et missilhoved til at affyre atombomben om to år.

IDF’s militære efterretningsenhed har præsenteret sin årlige vurdering, skriver Arutz Sheva.

Rapporten blev forsinket en uge efter den iranske general Qassem Soleimani blev dræbt ved et amerikansk droneangreb i Irak.

IDFs afdeling for militær efterretning vurdere at Iran vil fortsætte sit atomprogram i et langsomt tempo og vil have nok uran til at producere en atombombe inden for et år. Det menes desuden at Iran vil være i stand til at producere et missilhoved til at affyre atombomben i løbet af to år.

Hvad angår Israels nordlige front vurdere IDF at Syrien fortsat vil være årsag til grænseoverskridende kampe, Tyrkiet vil fortsætte sine erobringer af territorier og Rusland vil fortsætte sin konsolidering i landet.

IDF skønner også at Assad-regimet i det kommende år vil træffe afgørelse om den iranske tilstedeværelse i landet.

Ifølge IDF vil den politiske ustabilitet i Libanon fortsætte som et resultat af landets økonomiske problemer, Hizbollah vil fortsætte med at opbygge sit raketarsenal mod Israel. Libanon vil også skulle afgøre sin holdning til Irans indflydelse og deres avancerede præcisions-raketprojekt i landet.

Hvad angår Gaza mener IDF at der er udsigt til en rolig periode – ikke ud fra kærlighed til Israel, men derimod ud fra økonomiske overvejelser som vil gavne befolkningen i Gaza. IDF peger på at Israel har sørget for en betydelig forbedring af befolkningens livsvilkår i Gaza ved at øge elektricitetstimer, mere ​​rent vand, mere medicin og andet.

IDF vurdere at der vil være en adskillelse mellem forhandlinger om forbedringer til gavn for befolkningen i Gaza og spørgsmålet om israelske fanger- og savnede der holdes fanget af terrorgrupper i Gaza.

IDF vurdere også at Hamas ikke ønsker krig – men det er umuligt at sige med sikkerhed.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem