Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israelere som sikrer mere vand til Gaza må beskyttes mod palæstinensiske terrorister

Det statslige israelske vandselskab lægger nyt vandrør til drikkevand i Gaza-striben.

På nuværende tidspunkt går tre rørledninger med drikkevand ind i Gaza fra Israel. Efter aftalen er Israel forpligtet til at levere 10 millioner kubikmeter vand til det palæstinensiske område, men Israel leverer i praksis noget mere – 11,5 millioner kubikmeter, ifølge Times of Israel.

I disse dage arbejder det statslige vandselskab Mekorot med en ny vandrørledning som skal ligge ved siden af vandrørledningen som går ind til det centrale Gaza fra Eshkol-området i Israel. Den nye vandrørledning får større kapacitet end de tre andre.

– Arbejdet med røret bliver udført med tung militær beskyttelse af frygt for at terrorgrupper i Gaza-striben vil åbne ild mod arbejderne som laver arbejdet med rørledningen i grænseområdet, skriver Times of Israel.

Det er uklart hvor meget mere vand der kan leveres fra Israel efter den nye rørledning er færdig. Infrastrukturen i Gaza-striben er ikke blevet udbygget af Hamas-regimet, og det er muligt den vil bryde yderligere sammen når vandvolumen øges betydeligt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem