Den israelske premierminister Benjamin Netanyahu fotograferet foran en drone ved flyvebasen Palmachim. (Foto: GPO, Flickr)

– Hizbollah kommer til at betale en høj pris hvis de tør angribe Israel

Benjamin Netanyahu reagerer på truslerne fra Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Premierminister Benjamin Netanyahu fremsatte en klar advarsel til den libanesiske terrorgruppe Hizbollah søndag den 15. december, efter Iran truede med at bruge den Iran-støttede gruppe til at angribe Israel, skriver Israel Hayom.

– En leder i Irans revolutionsgarde truede med, at Iran kunne udslette Tel Aviv fra Libanon. Derefter sagde han noget som er sandt – Hizbollah er Irans udstrakte arm i Libanon i kampen mod Israel, siger Netanyahu.

Hizbollah har over 150.000 raketter i sit arsenal i det sydlige Libanon. I de senere år har terrorgruppen med hjælp fra Iran, forsøgt at konvertere flere af missilerne til avancerede præcisionsraketter. Israel har iværksat en række tiltag i både Libanon og Syrien for at forhindre Hizbollah i at få adgang til præcisionsraketter. Ikke desto mindre er terrorgruppen en stor trussel mod Israel.

Netanyahu er klar i sin advarsel til Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

-Lad mig gøre det klart: Hvis Nasrallah tør angribe Israel, vil organisationen og Libanon, der tillader aggressionen mod os fra sit territorium betale en høj pris, sagde den israelske premierminister.

I september var Hizbollah og Israel blot få meter væk fra en krig, da fem soldater i et israelsk militær køretøj blev ramt af et panserværnsmissil, der affyret af den libanesiske terrorgruppe mod Israel.

-Det er kun et spørgsmål om tid før der er en ny krig mod Hizbollah, sagde den tidligere Mossad-leder Ram Ben-Barak i et videointerview med i24:
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp