Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Kilder: Droneangrebet i Beirut udsætter Hizbollahs raket-program i lang tid

Vigtigt elektronisk udstyr til produktion af præcisionsraketter går op i røg efter droneangrebet i Beirut d. 25 august. (Foto: Twitter)
Målet med droneangrebet var udstyr til produktion af præcisionsraketter.

Målet for søndagens droneangreb i den libanesiske hovedstad Beirut var en kostbar og sjælden industrimikser til produktion af fast brændstof. Angrebet afværrede Hizbollahs planer om at udvikle præcisionsraketter med lang rækkevidde med mindst et år, skriver israelske medier.

Tidligt søndag d. 25 august, kom to droner flyvende ind i kvarteret Dahiyeh i Beirut. En af dronerne styrtede ned og blev fundet, mens den anden eksploderede og beskadigede den otte ton tunge mikser. Maskinens kontrolpanel led den største skade, hvilket betyder, at maskinen vil være ude af drift i lang tid. Droneangrebet skete lige før Hizbollah ville flytte maskinen til et sikkert sted og gøre den operationel.

Mikseren, der bruges til ballistisk missilproduktion, blev sendt fra Iran til terrorgruppen i Libanon. At Iran leverer en sådan maskine til Hizbollah er en klar overtrædelse af de internationale traktater.

Hvis maskinen var blevet operationel, have den givet Hizbollah mulighed for at fremstille en stor mængde præcisionsraketetter med lang rækkevidde. Det ville udgøre en stor trussel mod staten Israel. Nu er den trussel sat ud af spil i et stykke tid.

Hizbollah og den libanesiske regering har anklaget Israel for at stå bag droneangrebet. Israelske embedsmænd har afvist at kommentere sagen.

I de senere år har Israel udført en række angreb mod Hizbollah og deres samarbejdspartnere i Syrien for at forhindre terrorgruppen i at få adgang til præcisionsraketter. Men det er sjældent, at Israel udfører angreb inde i Libanon. Hvis Israel er ansvarlig for søndagens angreb, kan det tyde på, at den jødiske stat er gået over til en mere aggressiv forsvarspolitik.

En af dronerne styrtede ned og blev fundet af Hizbollah – som anklager Israel for at have stået bag. (Foto: Libanesisk stats-TV)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem