Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Så tæt var Israel og Hizbollah på krig

Et panserværnsmissil eksploderede lige ved et israelsk køretøj med fem soldater ombord. (Foto: Skærmdump)
En video offentliggjort af terrorgruppen Hizbollah viser, at fem israelske soldater næsten blev dræbt.

Et pansret køretøj fra det israelske forsvar med fem soldater om bord var kun få meter væk fra at blive ramt af de panserværns-missiler, Hizbollah affyrede mod det nordlige Israel søndag. En video offentliggjort af Hizbollah-tilknyttede medier viser to Kornet-panserværnsmissiler, der skyder mod og eksploderer nær køretøjet. Heldigvis blev ingen af ​​soldaterne ramt.

Det militære køretøj var placeret omkring 5,5 kilometer fra Libanon-grænsen. På grund af frygt for, at området kunne blive angrebet, blev militært personale forbudt at blive der.

Det er uklart, hvorfor køretøjet, som blev ledet af en militærlæge, ikke fulgte instruktionerne om ikke at blive i området. Det israelske militær siger, at de nu undersøger hændelsen.

Køretøjet, som de fem soldater sad i, var pansret, men ikke nok til at det kunne modstå et blive ramt direkte af de kraftige panserværnsmissiler. Soldaterne var blot få meter fra at blive dræbt eller alvorligt såret ved angrebet.

Det israelske forsvar reagerede på Hizbollah-angrebet ved at skyde omkring 100 granater og raketter fra artilleri og helikoptere mod Hizbollah-mål i det sydlige Libanon. Det israelske svar kunne have været meget mere voldsomt. Israelske jægerfly var på vingerne for at gennemføre et stort bombeangreb på Hizbollahs våbenfabrikker i Libanon – hvis israelske soldater var blevet såret.

“Vi var meget tæt på en kraftig eskalering i konflikten med Hizbollah,” skriver kommentator Amos Harel i den israelske avis Ha’aretz.

Det var et køretøj af denne type, som var tæt på at blive ramt af panserværns-missiler. (Foto: Wikipedia)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem