Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Har Hizbollah fået sit hævneangreb?

Søndag d. 1 september affyrede Hizbollah flere panserværnsmissiler mod Israel. På billedet ses røg stige op fra omrdet hvor angrebet fandt sted.
Terrorgruppen havde lovet hævn, men formåede ikke at skade israelske soldater.

Søndag affyrede den libanesiske terrorgruppe Hizbollah panserværnsmissiler mod militære mål i det nordlige Israel, men ingen israelske soldater blev såret. De israelske forsvarsstyrker (IDF) var godt forberedt på et angreb, efter Hizbollah havde lovet hævn over et droneangreb i Beirut sidste weekend. IDF reagerede med bombning af Hizbollah-mål.

For at narre Hizbollah til at tro, at de havde ramt et mål med israelske soldater, sendte IDF redningshelikoptere og gennemførte en iscenesat redningsaktion – på trods af at ingen var blevet såret. Det gav Hizbollah indtryk af, at angrebet havde været en stor succes. Terroregruppen følte således ikke behov for at fortsætte angrebet mod det nordlige Israel.

”IDF var tvetydig i forhold til skaderne søndag eftermiddag. De handlede som om Hizbollah havde nået deres mål. I mere end to timer troede gruppen, at de havde nået deres mål: at dræbe israelske soldater. Det var et genialt træk fra IDFs side,” skriver kommentator Anna Ahronheim i avisen Jerusalem Post, der mener, at bolden nu er spillet over til Hizbollah.

Israelske soldater havde iscenesat en redningsaktion for at give Hizbollah indtryk af, at de havde ramt israelske soldater. (Foto: Skærmdump)

Søndag d. 25 august fløj en drone fyldt med sprængstof ind i et kvarter i Beirut og ødelagde udstyr til at fremstille præcisionsraketter med lang rækkevidde. Angrebet satte Hizbollahs raketprogram tilbage i mindst et år. Hizbollah-leder Hassan Nasrallah, der beskylder Israel for at stå bag angrebet, lovede at hævne angrebet.

Hævnangrebet fra den libanesiske terrororganisation kom i går – søndag. Spørgsmålet der melder sig nu er, om terrorgruppen er tilfreds med angrebet – som ikke kostede israelske soldaters liv – eller om flere angreb er på vej.

Hizbollah og deres projekt til fremstilling af langtrækkende præcisionsraketter er stadig en stor trussel mod Israel. Selv om raketprojektet er sat tilbage efter droneangrebet, vil terrorgruppen fortsætte med at arbejde på præcisionsraketter – med god støtte fra Iran. For Israel er det en rød linje. De kan ikke acceptere, at Irans forlængede arm i Libanon vil have adgang til missiler, der kan ramme mål overalt i Israel.

“Med andre ord vil israelske beslutningstagere sandsynligvis stå over for det dilemma – om de vil angribe libanesisk territorium og risikere en krig for at forhindre fjenden i at blive endnu stærkere – i fremtiden,” skriver Amos Harel i en kommentar i avisen Ha’aretz.

Kortet viser, hvor kampene mellem Hizbollah og IDF fandt sted. (Grafik: Haaretz)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem