Det skønnes at én angrebstunnel koster ca 3 millioner US dollars at bygge. Indholdet i 350 lastbiler kunne alternativt bruges til fx 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker. (Kilder - se i noterne)
Èn angrebstunnel koster ca 3 mio. dollars at bygge. I stedet kunne der bygges 86 boliger, 7 moskeer, 6 skoler, eller 19 lægeklinikker.

IDF: – Hamas ved at genopbygge netværk af terrortunneler i Gaza

Israels forsvarshær (IDF) har delt droneoptagelser og koordinater på terrortunneler, våbenfabrikker og våbenlagre placeret i tætbefolkede civile områder i Gaza.

Israels forsvarshær (IDF) udtalte i går at den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, har genopbygget flere af deres kapaciteter beskadiget under Gaza-krigen i 2021, inkl. tre nye terrortunneler, våbenfabrikker og våbenlagre, skriver Israel Hayom.

GOC Southern Command har delt droneoptagelser og koordinater på terrortunneler, våbenfabrikker og våbenlagre placeret i tætbefolkede civile områder i Gaza, beliggende tæt på al-Azhar Universitet i Gaza City, en Pepsi-fabrik, hospitaler, en FN-drevet (UNWRA) skole, en lægeklinik, et bibliotek og moskeer.

Israels forsvarsminister Benny Gantz Tweetede: – IDF har i dag afsløret nye eksempler på hvordan Hamas bringer civile palæstinensere i fare. Hamas angriber fra- og mod tætbefolkede områder. Hele verden skal se deres forbrydelse mod menneskeheden. Vi vil handle for at sikre fred og stabilitet i Syd-Israel. Staten Israel vil operere med præcision og kraft mod terrormål og forsvare sine borgere.

Terrorgruppen Hamas afviser IDF’s oplysninger som “løgn og opspind.” – læs mere her.

IDF forsøger at forhindre civile ofre og har gentagende gange beskyldt terrorgruppen for at bruge civile som menneskelige skjolde ved at operere og affyre raketter mod israel fra tæt befolkede områder i Gaza.

Under Gaza-krigen i 2021 blev Israels civilbefolkning angrebet af over 4.300 raketter fra Gaza i løbet af blot 11 dage. 30% af Hamas-raketterne eksploderede i Gaza og forårsagede døde og sårede civile palæstinensere. En stor andel af raketterne blev stoppet af Israels raketforsvar (Iron Dome), terrorgruppen formåede at angribe Israel med så stort et antal raketter at Iron Dome blev overbelastet – læs mere her.

Under Gaza-krigen i 2021, ødelagde Israel over 100 kilometer terrortunneler.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp