Palæstinensiske terrorgrupper registrerer børn som vil deltage i deres sommerlejrer i Rafah i Gaza,14. juni 2021. i Hamas' sommerlejrer trænes børn i at blive den nye generation af krigere mod Israel. (Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90)

Australien vil sætte alle Hamas-fløje på terrorliste

- Deres hadefulde ideologier hører ikke hjemme i Australien, siger indenrigsminister Karen Andrews.

Den australske regering har besluttet at sætte alle Hamas fløje på deres terrorliste, skriver i24NEWS.

Hamas er en iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007. Hamas er inspireret af den nazistiske ideologi og har som erklæret mål at udslette Israel og myrde alle jøder. Læs om Hamas HER. Læs om Irans rolle HER.

Asutralien har i forvejen listet Hamas’ al-Qassam-brigader som en terrorgruppe, fremover vil alle fløej i terrrorguppen som nævnt blive listet som en terrorgruppe.

Som nævnt har Hamas kontrolleret Gaza siden 2007. Terrorgruppen vil “befrie” Jerusalem med magt og har mange israelske liv på samvittigheden efter tusindvis af raketangreb mod israelske byer i mere end 20 år, utallige terrorangreb samt misbrug af palæstinensiske børn som børnesoldater og misbrug af indbyggerne i Gaza som holdes i et jerngreb og lider under høje skatter – læs:

Palæstinensere giver Hamas skylden for Gazas elendighed

– Jeg har et spørgsmål til Hamas: Hvordan kan det være at blokaden gør mig fattig og dig rig? Spørger en palæstinenser fra Gaza.

Australien begrunder deres beslutning således:

“Hamas’ synspunkter og de voldelige ekstremistiske grupper, der er opført i dag, er dybt foruroligende, og der er ikke plads i Australien til deres hadefulde ideologier,” siger indenrigsminister Karen Andrews.

Australiens beslutning betyder at Hamas vil få svære ved at rejse prenge og det vil være svære at give terrorgruppen midler eller anden støtte. En overtrædelse kan give op til 25 års fængsel.

“Det er afgørende, at vores love ikke kun er rettet mod terrorhandlinger og terrorister, men også mod de organisationer, der planlægger, finansierer og udfører terrorhandlinger,” sagde Andrews.

Både Israel og Egypten har haft en blokade mod Gaza siden Hamas tog magten i 2007 – læs HER.

Hamas har stået på USA’s terrorliste i flere år.

I 2001, efter 11. september-angrebene i USA, satte Den europæiske unions råd (Council of the European Union) den militære del af Hamas på sin første liste over terrororganisationer. I 2003 blev også den såkaldte «politiske» del af Hamas tilføjet listen. Senest i 2017 bekræftede EUs øverste domstol at Hamas er en terrororganisation – læs mere HER.


Læs også:

Flere Hamas og PIJ ledere har forladt Gaza og lever i luksus i Qatar og Tyrkiet

Alene det seneste år har mindst 8 ledende personer i de iransk-støttede terrorgrupper Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) forladt Gaza og lever i dag et luksusliv.

Hamas har hemmelige udenlandske investeringer til en værdi af flere hundrede millioner kroner

Hvis Vesten ville slå ned på Hamas’ investeringer og de lande som tillader dem, ville det svække terrorgruppen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp