Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

FN’s egne tal viser at de lyver om “Gaza-blokade”

Her er FN's tal som taler for sig selv. (Foto: Skærmdump, PMW)
- FN, de palæstinensiske myndigheder (PA) og andre er åbenbart hengivne disciple af Mark Twain, som menes at have sagt følgende: "Lad aldrig sandheden komme i vejen for en god historie." skriver Palestinian Meda Watch (PMW).

FN, de palæstinensiske myndigheder (PA) og andre er åbenbart hengivne disciple af Mark Twain, som menes at have sagt følgende: “Lad aldrig sandheden komme i vejen for en god historie.” Skriver Palestinian Media Watch (PMW) som i årtier har fulgt hvad der sker i palæstinensiske medier tæt.

I en bogstaveligt talt uendelig publikationsliste, insisterer FN på at henvise til den israelske “blokade af Gaza”. Ved at stole på den slags FN-erklæringer forskønner andre derefter fejlslutningen yderligere ved at hævde “Gaza er det største fængsel i verden.” Begge beskrivelser bruges som et middel til at angribe Israel og skildrer Gazas indbyggere som fangeofre for israelsk politik.

FN-retorikken efterlignes derefter af PA’s ledelse. Eksempelvis da PA’s premierminister Muhammad Shtayyeh henvendte sig til Ad-Hoc-forbindelsesudvalget for at bede det internationale samfund om donationer, talte PA’s premierminister om behovet for at afslutte den “hårde belejring af Gaza.”

Den slags udtalelser sammenholdt med statistikkerne, tydeliggøre blot aktualiteten i Twains kommentar. Sjovt nok er statistikken som modbeviser FN’s påstande, udgivet af FN selv.

Gaza er beliggende mellem Israel, Egypten og Middelhavet og har ét hovedovergangspunkt med Egypten – Rafah-overgangen, og en sekundær overgang – Salah Al-Din-overgangen. Både personer og varer passerer gennem Rafah-overganen, mens Salah Al-Din-overgangen er begrænset til overførsel af brændstoffer og varer. Gaza har også to overgangspunkter med Israel, Erez og Kerem Shalom overgangene. Mens Erez-overgangen bruges som person-overgang ind i Israel, bruges Kerem Shalom-overgangen til at overføre varer/brændstof/og andre forsyninger.

Trods FN’s og PA’s premierministerens påstande, viser tallene på FN’s hjemmeside for deres kontor som koordinerer humanitære anliggender i det såkaldte “besatte palæstinensiske område” (OCHAoPt), at der alene i 2021 skete 358.366 udrejser og indrejser til Gaza. Det skal tilføjes at ovennævnte tal kun refererer til personbevægelser og er et supplement til bevægelsen af ​​varer og brændstoffer.

FN’s egne tal viser at de ikke taler sandt om den såkaldte “blokade” af Gaza


Når FN’s tal dissekeres, viser de at bevægelserne ind og ud af Gaza i 2021 omfattede 100.246 udrejser og 80.684 indrejser via Rafah-overgangen mellem Gaza og Egypten, 90.421 udrejser og 87.015 indrejser via Erez-overgangen mellem Gaza og Israel.

I 2019 var der omkring 522.000 udrejser og indrejser til Gaza (140.000 udrejser og indrejser til Gaza via Rafah og omkring 382.000 udrejser og indrejser til Gaza via Erez-overgangen).

Selv under Corona-krisen i 2020 hvor verden var præget af rejserestriktioner, var der omkring 173.000 ud- og indrejser til Gaza (50.000 ud- og indrejser gennem Rafah og omkring 123.000 ud- og indrejser gennem Erez-overgangen).

Personbevægelser til og fra Gaza via Rafah- og Erez-overgangene er adskilt fra bevægelsen af ​​varer og brændstoffer, som kommer ind og ud af Gaza fra Egypten gennem Rafah- og Salah Al-Din-overgangene og fra Israel via Kerem Shalom-overgangen.

Kritikere kan hævde, at selvom der er hundredtusindvis af ind- og udrejser til og fra Gaza, er antallet af person-bevægelser, langt mindre end antallet af personer som anmoder ot udm det og at Israels politikker således derfor er en “blokade af Gaza”. Påstanden er dog tom snak:

1. Israel er ikke ansvarlig for Egyptens politik.

2. Der er ikke noget juridisk eller moralsk krav om, at Israel skal være det eneste land i verden med åbne grænser. Israel har ligesom ethvert andet i verden ret til at bestemme, hvem, hvor mange, hvornår og på hvilke betingelser udlændinge må komme ind i deres territorium. Gaza har siden 2007 været kontrolleret af den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som blandt andet står på EU’s terrorliste. Alene i maj 2021 angreb Hamas israelske byer med over 4.500 raketter, raketter rettet mod israelske børn, kvinder og mænd. At erklære en israelsk “blokade af Gaza”, blot fordi Israel ikke er enig i, at alde et ubegrænset antal indbyggere fra Gaza inkl. utallige potentiele terrorister, som alene vil ind i Israel for at myrde israelere i terrorangreb, alligevel skal have ret til at komme ind i Israel, er simpelthen latterligt, skriver PMW.

Der er også dem som kritiserer Israels havblokade af Gaza. Vi henviser til rapporten fra FN’s Generalsekretærs Undersøgelsespanel om Flotillehændelsen den 31. maj 2010, ledet af Sir Geoffrey Palmer, som før han konkluderede, at “Israels flådeblokade var lovlig”, kom med følgende bemærkning:

– På nuævrende tidspunkt er det nødvendigt med en afklaring. Havblokaden diskuteres ofte sammen med de israelske restriktioner ved landovergange til Gaza. Men efter panelets opfattelse er der faktisk tale om to adskilte ting, som kræver forskellig behandling og analyse:

For det første bemærker vi, at landkrydsningspolitikken har været på plads længe før havblokaden blev indført. Især opstramningen af ​​grænsekontrollen mellem Gaza og Israel skete efter Hamas tog kontrol over Gaza i juni 2007.

1. Havblokaden blev først indført i januar 2009.

2. Israel har altid holdt sin politik på landovergangene adskilt fra havblokaden. Landrestriktionerne har svinget i intensitet over tid, men havblokaden er ikke blevet ændret siden den blev indført.

3. Havblokaden blev indført som en særskilt juridisk foranstaltning først og fremmest pålagt for at muliggøre et juridisk forsvarligt grundlag for Israel til at udøve kontrol over skibe, der forsøgte at nå Gaza med våben og relaterede varer. Det skete som en reaktion på flere hændelser i forbindelse med skibe havde nået Gaza via havet. Vi behandler derfor havblokaden som et adskilt punkt og adskilt fra kontrollerne ved landovergangene.”

[Rapport fra FN’s generalsekretærs undersøgelsespanel om Flotillehændelsen den 31. maj 2010]

Eftersom FN selv har attesteret at havblokaden mod Gaza er lovlig og tallene viser at havblokaden ikke har haft signifikant indflydelser på ind- og udrejse fra Gaza, kan FN under ingen omstændigheder påstå at Israel ikke må bruge de samme legitime og juridiske værktøjer, som alle andre lande i verden må bruge.

Tallene som FN selv har publiceret afkræfter egen påstand om “blokade af Gaza”, uanset om det er fra israelsk eller egyptisk side – derfor må vi stille spørgsmålet: Hvorfor fastholder FN så alligevel løgnen?

Se graferne fra OCHAoPt’s hjemmeside:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem