Hamas har idømt to dødsstraf for samarbejde med Israel

Den iransk-støttet terrorgruppe som har kontrolleret Gaza siden 2007 har idømt to dødsstraf for angiveligt at samarbejde med Israel. Siden 2007 har Hamas dødsdømt 130 personer.
Siden 2007 har den iransk-støttet terrorgruppe Hamas idømt 130 personer dødsstraf. Her ses Hamas-parade i Gaza, 4. oktober 2021. (Foto: Atia Mohammed/Flash90 )
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas har kontrolleret Gaza siden 2007. Nu har en Hamas-domstol i Gaza idømt to mænd khan Younis g Rafah dødsstraf ved hængning efter anklager om at de har samarbejdet med Israel, skriver Times of Israel.

Læs om den iranskstøttet terrorgruppe HER. Læs om Irans rolle HER.

Det vides endnu ikke om dødsdommen vil blive eksekveret. Derudover er to mænd blevet idømt hårdt straffearbejde, også efter anklager om samarbejde med Israel.

Terrorgruppen Hamas har tidligere gennemført henrettelser af personer anklaget for at samarbejde med Israel. Ifølge menneskerettighedsorganisationer har Hamas dødsdømt 130 personer siden de tog kontrol over enklaven i 2007, 25 er blevet henrettet. Læs: Søn af PFLP-myrdet Israel ‘kollaboratør’ dømt til døden af Hamas-domstol Fundet skyldig i drab af PFLP terrorist

De palæstinensiske selvstyremyndigheder (PA) har kritiseret terrorgruppens henrettelser. PA er terrorgruppens rivaler og Hamas gennemførte et blodigt kup mod Fatah-bevægelsen som kontrollerer PA i Gaza i 2007. Hamas gennemfører henrettelserne uden at få tilladelse til det af PA præsident Mahmoud Abbas. I henhold til palæstinensisk lov må henrettelser ikke ske uden præsidentens tilladelse. PA’s præsident har ikke godkendt henrettelser siden 2006.

I Betlehem har PA idømt palæstinensisk mand 15 års fængsel for at sælge sin ejendom til en jøde. I henhold til palæstinensisk lov kan salg af ejendom til jøder straffes med døden eller fængsel på livstid med hårdt straffearbejde. Sidst PA henrettede var i 2005, her blev 5 personer henrettet. Læs: Truer arabere som sælger ejendom til jøder i Jerusalem. Trusler om fængsel på livstid og hårdt arbejde afskrækker ikke. Læs også: Palæstinensiske myndigheder har arresteret sanger for at optræde i jødisk bosættelse. Står anklaget for at fremme normalisering med Israel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelUSA vender tilbage til FN’s menneskerettighedsråd
Næste artikelHvornår kommer Danmarks handleplan mod antisemitisme?
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise