Søn af PFLP-myrdet Israel ‘kollaboratør’ dømt til døden af Hamas-domstol

Fundet skyldig i drab af PFLP terrorist.
Tre personer ble henrettet ved henging i Gaza. Dette bildet er fra en annen henrettelse. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Hamas-domstole i Gaza menes at have dømt mindst ti personer til døden i 2020. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Hamas er en brutal terrorgruppe som har holdt Gaza i et jerngreb siden de overtog kontrol over enklaven efter et blodigt kup i 2007. Hamas er en eksistentiel trussel mod Israels sikkerhed og mod indbyggerne i Gaza. Læs mere om Hamas HER.

Læs også: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza. MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Nu har en Hamas-domstol i Gaza dømt en 38-årig palæstinensisk mand til døden ved hængning, skriver avisen Jerusalem Post.

Hamas-domstolen havde dømt manden skyldig i drab af en mand som havde dræbt hans far under påstand om at han var Israel- kollaboratør.

Shadi al-Sufi blev dødsdømt efter i 2020 at have dræbt Jaber al-Qeeq (tidligere PLO- og PFLP terrorist). Læs hvordan dansk million-bistand blandt andet er havnet i lommerne på PFLP terrorceller med israelske liv på samvittigheden HER.

Læs også: PFLP-terrorist hyldet i København. Ghassan Kanafani var talsmand for terrororganisationen PFLP og involveret i terrorangreb som kostede 26 mennesker livet. Tidligere på måneden blev han hyldet i København.

Jaber al-Qeeq var med i PFLP terrorcellen som brutalt myrdede nu dødsdømte Shadi al-Sufis far, Subhi al-Sufi fra byen Rafah i Syd-Gaza under Første intifada som brød ud ultimo 1987. Subhi blev angiveligt hakket ihjel foran sin kone og børn.

Terrorcellen stod også bag bortførelsen og mordet af flere palæstinensere mistænkt for at samarbejde med Israel.
Mere end 1.000 palæstinensere mistænkt for at samarbejde med Israel blev myrdet af andre palæstinensere under Første intifada.


Qeeq blev arresteret af israelske myndigheder og idømt lang fængselsstraf for sin rolle i mordet på al-Sufi og andre formodede Israel-kollaboratører.

Men efter ​​Oslo-aftalerne indgået mellem Israel og PLO i 1993 blev han løsladt. Selvom han tilhørte terrororganisationen PFLP, som afviste Oslo-aftalerne, blev al-Qeeq rekrutteret til de palæstinensiske myndigheders (PA) sikkerhedsstyrker og fik rangen af oberst.
I 2020 blev Qeeq blev dræbt af tre angribere. En af dem blev straks identificeret som Shadi al-Sufi, hvis far var blevet myrdet af PFLP-terroristen for mere end 30 år siden.

Alt det er danske skatteydere med til at støtte via dansk bistand til PA! Læs mere HER.

Efter mordet skrev Shadi al-Sufi på Facebook:
– Min far, jeg har grædt i 32 år over dit fravær. I dag lo jeg af hele mit hjerte. Hvil i fred. Jeg har slagtet din modstander som en ged.

PFLP og andre palæstinensiske terrorgrupper, inklusiv Fatah, krævede at Hamas idømte alle involverede dødsstraf.

Ifølge palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer har Hamas-domstole udstedt mindst ti dødsdomme i 2020.

Sufi blev arresteret to måneder efter mordet, hans retssag varede i tre måneder og hans dødsdom blev afsagt onsdag morgen.

Fire medlemmer af hans familie, anklaget for medvirken til mordet på al-Qeeq, blev idømt 10-15 års fængsel med hårdt arbejde.

En femte mand blev idømt tre års fængsel.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikel60.000 politiske fanger i Egypten
Næste artikelHer får Gaza deres første vaccinedoser
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise