Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Søn af PFLP-myrdet Israel ‘kollaboratør’ dømt til døden af Hamas-domstol

Tre personer ble henrettet ved henging i Gaza. Dette bildet er fra en annen henrettelse. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Hamas-domstole i Gaza menes at have dømt mindst ti personer til døden i 2020. (Foto: Gaza Interior Ministry)
Fundet skyldig i drab af PFLP terrorist.

Hamas er en brutal terrorgruppe som har holdt Gaza i et jerngreb siden de overtog kontrol over enklaven efter et blodigt kup i 2007. Hamas er en eksistentiel trussel mod Israels sikkerhed og mod indbyggerne i Gaza. Læs mere om Hamas HER.

Læs også: Faktatjek af Fathi El-Abeds beskrivelse af Gaza. MIFF korrigerer rå propaganda fra Dansk Palæstinensisk Venskabsforening.

Nu har en Hamas-domstol i Gaza dømt en 38-årig palæstinensisk mand til døden ved hængning, skriver avisen Jerusalem Post.

Hamas-domstolen havde dømt manden skyldig i drab af en mand som havde dræbt hans far under påstand om at han var Israel- kollaboratør.

Shadi al-Sufi blev dødsdømt efter i 2020 at have dræbt Jaber al-Qeeq (tidligere PLO- og PFLP terrorist). Læs hvordan dansk million-bistand blandt andet er havnet i lommerne på PFLP terrorceller med israelske liv på samvittigheden HER.

Læs også: PFLP-terrorist hyldet i København. Ghassan Kanafani var talsmand for terrororganisationen PFLP og involveret i terrorangreb som kostede 26 mennesker livet. Tidligere på måneden blev han hyldet i København.

Jaber al-Qeeq var med i PFLP terrorcellen som brutalt myrdede nu dødsdømte Shadi al-Sufis far, Subhi al-Sufi fra byen Rafah i Syd-Gaza under Første intifada som brød ud ultimo 1987. Subhi blev angiveligt hakket ihjel foran sin kone og børn.

Terrorcellen stod også bag bortførelsen og mordet af flere palæstinensere mistænkt for at samarbejde med Israel.
Mere end 1.000 palæstinensere mistænkt for at samarbejde med Israel blev myrdet af andre palæstinensere under Første intifada.


Qeeq blev arresteret af israelske myndigheder og idømt lang fængselsstraf for sin rolle i mordet på al-Sufi og andre formodede Israel-kollaboratører.

Men efter ​​Oslo-aftalerne indgået mellem Israel og PLO i 1993 blev han løsladt. Selvom han tilhørte terrororganisationen PFLP, som afviste Oslo-aftalerne, blev al-Qeeq rekrutteret til de palæstinensiske myndigheders (PA) sikkerhedsstyrker og fik rangen af oberst.
I 2020 blev Qeeq blev dræbt af tre angribere. En af dem blev straks identificeret som Shadi al-Sufi, hvis far var blevet myrdet af PFLP-terroristen for mere end 30 år siden.

Alt det er danske skatteydere med til at støtte via dansk bistand til PA! Læs mere HER.

Efter mordet skrev Shadi al-Sufi på Facebook:
– Min far, jeg har grædt i 32 år over dit fravær. I dag lo jeg af hele mit hjerte. Hvil i fred. Jeg har slagtet din modstander som en ged.

PFLP og andre palæstinensiske terrorgrupper, inklusiv Fatah, krævede at Hamas idømte alle involverede dødsstraf.

Ifølge palæstinensiske menneskerettighedsorganisationer har Hamas-domstole udstedt mindst ti dødsdomme i 2020.

Sufi blev arresteret to måneder efter mordet, hans retssag varede i tre måneder og hans dødsdom blev afsagt onsdag morgen.

Fire medlemmer af hans familie, anklaget for medvirken til mordet på al-Qeeq, blev idømt 10-15 års fængsel med hårdt arbejde.

En femte mand blev idømt tre års fængsel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem