Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hamas til Israel: Overfør Qatar-millioner eller jorden vil brænde under jer

Brandterroren fra Gaza forårsager store skader på natur, dyreliv og landbrug i Syd-Israel. Befolkningen har levet i konstant frygt for eskalerende terror og raketangreb i 20 år. (Foto: Sderots talsmand Dorel Avramwitz)
Sprængstofballonangrebene mod Syd-Israel forventes at fortsætte.

Israel og terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, kommunikerer kun gennem mæglere. Hamas har igennem flere år brugt angreb mod Syd-Israel med sprængstofballoner som forårsager store skader for israelsk landbrug, miljø, natur- og dyreliv, for at opnå israelsk opmærksomhed når terrorgruppen eksempelvis vil have flere millioner fra Qatar, skriver avisen Times of Israel.

Hamas har angrebet Syd-Israel med sprængstofballoner siden 2018, angrebene er med tiden blevet Hamas’ måde at fortælle Israel at de mener det og ikke vil gå på kompromis med deres krav til Israel om at modtage de mange millioner dollars fra Qatar. Læs MIFFs artikler om Hamas’ sprængstofballonangreb HER.

Læs også: EU’s mislykkede og glemte Gaza-overvågning. – Glemt i det historiske tilbageblik er EU’s rolle i processen og EU’s undladelse af at stille de garantier, de selv lovede at opfylde i 2005, skriver Gerald M. Steinberg.

I søndags blev Syd-Israel igen angrebet af flere sprængstofballoner fra terrorgrupper i Gaza.

Sprængstofballonerne bliver som regel ikke sendt ind over Israel af Hamas, men derimod af mindre terrorgrupper, men terrorgruppen Hamas opretholder streng kontrol med hvad der sker i Gaza, derfor er der ingen tvivl om at ethvert angreb mod Israel sker med Hamas’ velsignelse. Læs om Hamas og Irans rolle HER og HER.

Læs også: Israel nedskyder sprængstofballoner med laser.

Israel har som svar på de seneste angreb skåret Gazas fiskerizone fra 12 sømil til 6 og bombet flere Hamas-mål.

Ifølge IDF har de ramt flere Hamas-mål og baser placeret tæt på civile områder og skole.

Ifølge den Hamas-tilknyttet avis al-Resalah bombede israelske fly områder vest for Gaza City, inden de ramte øst for Khan Younis. Der er ingen rapporter om menneskelige tab.

Seneste sprængstofballonangreb kom efter forsinkelsen af indførelse af Qatar indkøbt brændstof til Gaza og Israels tilbageholdelse af indførelse af større mængder bygningsmaterialer og penge efter seneste Gaza-krig i maj 2021, hvor Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad angreb Israels civilbefolkning med mere end 4300 raketter i løbet af 11 dage – læs HER.

Israel nægter at tillade større genopbygning af Gaza ud over hvad forsvarsminister Benny Gantz kalder for “grundlæggende humanitær hjælp” medmindre Hamas frigiver de israelske civile Avera Mengistu, Hisham al-Sayed samt de jordiske rester af IDF-soldaterne Oron Shaul og Hadar Goldin som terrorgruppen har tilbageholdt siden 2014.

Leah Goldin til FNs menneskerettighedsråd: – Hvad nu hvis det var din søn? Siden 2014 har Hamas tilbageholdt de jordiske rester af Leah Goldins søn. Den 23 september talte hun ved UNHRC i Geneve. Læs HER.

– Hamas skal forstå at vi er beslutsomme. Hvis Hamas ønsker genopbygning og økonomisk udvikling, er det på tide at de tager konkrete skridt for at opretholde roen, stoppe våben-oprustning og bringe vores drenge hjem, udtalte Gantz i juni.

Israel har som politik kun at tillade import af humanitær bistand – eksempelvis mad, brændstof og medicin til Gaza. Israel har i rolige perioder udvidet det til også at omfatte råvarer til visse kritiske industrier i Gaza, især tekstiler. Israel planlagde angiveligt at tillade flere lempelser af Gaza-blokaden. Læs hvorfor Gaza-blokaden er både rimelig og nødvendig HER.

Israel og Hamas har i årevis ført indirekte forhandlinger i Kairo – med blandt andet FN og Egypten som mæglere – i forsøg på at styrke den skrøbelige våbenhvile mellem parterne. Når forhandlingerne står stille angriber Hamas Syd-Israel.

Israel forsøger at skab en new normal i Gaza ved at begrænse hvad der må komme ind over grænsen for at presse Hamas til at frigive de israelske civile og faldne IDF-soldater der fortsat holdes fanget af terrorgruppen i enklaven. Hamas vil sandsynligvis fortsætte angreben mod Syd-Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem