Search
Lasersystemet Light Blade er nu blevet placeret ved Gaza-grænsen. Laseren skal stoppe sprængstofballoner- og droner.

Skyder sprængstofballoner ned med laser

For første gang er det enestående Light Blade system blevet taget i brug ved Gaza-grænsen.

Israel har nu placeret det enestående lasersystem Light Blade, udviklet til at standse luftbårne trusler ved grænsen mod Gaza. Læs MIFFs artikel om det enestående lasersystem her.

Lasersystemet er sat op efter terrorister i løbet af den seneste tid har sendt flere hundrede sprængstofballoner ind over grænsen til Israel, skriver avisen Israel Hayom.

Sprængstof og brændende materialer sat fast på balloner, drager og lignende var et nyt våben som terroristerne i Gazastriben tog i brug i 2018. De har forårsaget flere tusind brande og store skader på landbrug, natur og dyreliv – læs MIFFs artikel om det her på norsk. Læs også flere af MIFFs artikler om brandterroren her.

Sprængstofballoner er også landet tæt på børnhaver, boligområder og andre steder. Derfor har israelsk politi udviklet en metode til at standse brandterroren.

Light Blade er en laser som standser balloner, droner og andre trusler. Det er det første forsvarssystem af sin art i verden. Teknologien minder på mange måder om Iron Dome – forsvarssystemet som nedskyder raketter. Læs MIFFs artikler om hvordan Iron Dome bruges til at beskytte den israelske befolkning mod raketangreb fra Gaza her.

Laseren er udviklet af tre civilingeniører i samarbejde med forskere ved Ben-Gurion-unversitet, teknologiafdelingen i det israelske politi og forsvaret. Projektet tog omkring et år. Laseren har kapacitet til både dag og nat, at kunne angribe mål med et afstand på op til 2 kilometer.

Terrorister i Gazastriben bruger balloner til at sende sprængstof ind over grænsen til Israel.

Når systemet har låst sig fast på et mål skyder det en unik laserstråle mod det. Hvis målet er en ballon eller en drage, vil systemet brænde den op. Hvis målet er en drone vil laseren brænde dele af dronen således at den falder ned.

Det israelske politi håber systemet vil kunne standse de mange sprængstofballoner som sendes ind over grænsen. Den seneste uge har brandterroren fra Gaza forårsaget utallige brande i det sydlige Israel. Alene i løbet af tirsdag forårsagede brandterroren 60 brande – læs MIFFs artikel om det her.

Som følge af den eskalerende brandterror fra Gaza mod Israel, besluttede Israel at lukke grænseovergangen til Gaza og kun tillade adgang for brændstof og humanitær hjælp. Læs MIFFs artikel om det her.

Se lasersystemet i aktion her:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp