Search
Light Blade skyder ned droner og balloner, der bærer ildbomber og sprængstoffer. (Foto: Israelsk politi)

Ny laser skal stoppe brandterroren fra Gaza

Den første af sin slags i verden -Light Blade skyder droner og balloner ned ved hjælp af en unik laser.

Siden 2018 har terrorister i Gazastriben sendt ildbomber og eksplosiver ind over grænsen til Israel ved hjælp af droner, balloner og lignende. Det har forårsaget tusindvis af brande i det sydlige Israel. Sprængstoffer er også landet i nærheden af ​​børnehaver, boligområder og andre steder. Nu har det israelske politi udviklet en metode til at stoppe de luftbårne trusler.

Det nye forsvarssystem, som har fået navnet: Light Blade, er en laser som stopper balloner, droner og andre trusler. Teknologien ligner på mange måder missilforsvarssystemet Iron Dome som skyder missiler ned. Light Blade er det første forsvarssystem af sin art i verden, skriver Israel Hayom.

Siden terrorister i Gaza begyndte at sende brandbomber ind over grænsen til Israel er mere end 40 kvadratkilometer skov- og landbrugsområde blevet brændt.

Brandene har forårsaget skader for mange millioner kroner og forårsaget stor frustration blandt beboere tæt ved Gaza-grænsen. Miljøeksperter siger, at det vil tage mindst 15 år at rehabilitere vegetation og dyrelivet der er blevet ødelagt.

Denne drone blev skudt ned af det nye lasersystem. (Foto: Skærmdump fra video)

Light Blade blev udviklet af tre civilingeniører i samarbejde med forskere ved Ben-Gurion University og teknologiafdelingerne for det israelske politi og forsvar. Projektet har taget omkring et år. Laseren har angiveligt kapacitet til at angribe mål med en afstand på op til 2 kilometer både dag og nat.

Når systemet er låst på et mål, skyder det en unik laserstråle mod det. Hvis målet er en ballon eller en drage vil systemet brænde den op. Hvis målet er en drone brænder laseren dele af dronen så den falder ned.

-Det er en sikker og effektiv løsning på truslen fra droner og balloner, siger generalmajor og projektleder for Light Blade, Yaakov Shabtai.

Gaza-brandterroren har forårsaget enorme skader på vegetation og landbrugsområder i Israel. (Foto: Brandvæsnet)

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp