Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Hårde kampe i Gaza det seneste døgn

Her ses israelske soldater i den nordlige del af Gaza. Billedet blev publiceret 2. december. (Foto: IDF)
Efter Hamas brød våbenhvilen har Israels forsvarshær bombet over 400 mål i Gaza.

Efter Hamas brød våbenhvilen i går morges efter 7 dages våbenhvile, har der været hårde kampe i Hamas-kontrolleret Gaza. Israels forsvarshær (IDF) udtaler at de har gennemført luftangreb mod 400 mål det seneste døgn, inkl. 50 mål i Khan Younis-området.

Der er også hårde kampe mellem israelske landstyrker og Hamas-terrorister. Udover kampe nord på Gaza har der også været kampe på land i Khan Younis-området. Efterretning peger på at dele af Hamas-lederskabet befinder sig der.

I går advarede IDF indbyggerne i Khan Younis om at der vil komme kamphandlinger i byen og bedt dem evakuere mod syd til Rafah. IDF har smidt flyers ned over Gaza med specifikationer af de områder, hvor kempene vil foregå.

– Befolkningen i Gaza er ikke vores fjender. Derfor vil IDF foretage en kontrolleret og specifik evakuering af Gazas indbyggere for at få dem længere væk fra krigsområderne, skriver IDF i deres flyers.

Som sagt afbrød Hamas våbenhvilen med Israel i går morges, da terrorgruppen angreb Israel med raketangreb. Siden har terrorgruppen angrebet flere israelske byer med et stort antal raketangreb.

Udover at angribe israelske byer med raketangreb, har Hamas heller ikke overholdt sin del af aftalen om at frigive alle kvinder og børn som de holdt fanget siden 7. oktober-massakren mod Israel.

Terrorgruppen valgte at bryde sin forpligtelser. De israelske myndigheder mener at Hamas ikke vil frigive de over 20 kvindelige gidsler, fordi terrorgruppen har udsat dem for overgreb som de ikke vil have offentligheden får kendskab til. Siden massakren er der kommet flere beretninger om meget grove overgreb mod kvinder og børn.

I skrivende stund er 105 gidsler blevet frigivet – 81 israelere, 23 thailændere og 1 nepaleser. For at få gidslerne frigivet, har Israel løsladt 210 palæstinensiske terrorister, der afsonede domme for alvorlige terrorangreb. Israel gik ikke med til at løslade terrorister dømt for mord.

I Gaza sidder 130 gidsler fortsat fanget, blandt dem er danske Itzik på 69 og baby Kfir på 10 måneder. Ingen ved hvordan gidslerne har det eller om de er i live.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem