Search
Her ses israelske gidsler omringet af bevæbnede terrorister mens terrorgruppen Hamas overfører dem til Røde Kors i Gaza, 28. november 2023. (Foto: Flash90)

Gidsel blev holdt fanget hos FN-lærer

Et andet gidsel blev holdt fanget af en læge i Gaza #BringThemHomeNow

I skrivende stund er 73 gidsler blevet frigivet fra deres fangeskab hos terrorgruppen Hamas i Gaza. I takt med flere gidsler frigives, kommer der flere grufulde beretninger om, hvad de blev udsat siden de blev taget som gidsler af bevæbnede terrorister under 7. oktober-massakren mod Israel. Flere børne-gidsler har fortalt at de blev tvunget til at se terroristernes klip af, hvordan de massakrerede babyer, børn, kvinder, ældre og mænd. Gidsler har fortalt at de blev slået, at de ikke måtte komme i bad, at de ikke fik nok mad eller medicinsk behandling og at kvindelige gidsler blev holdt fanget i bur.

Nu fortæller et af de frigivede gidsler, at han blev holdt fanget i 50 dage på et loft hos en FN-lærer (dvs. en lærer som arbejder for FN-agenturet UNRWA), skriver Jerusalem Post.

Gidslet har også fortalt at læren som holdt ham fanget var far til 10 børn. Gidslet fik stort set intet at spise eller medicinsk hjælp, FN-læren havde låst ham inde på loftet.

Et andet gidsel blev holdt fanget hos en læge i Gaza. Lægen behandlede sine patienter samtidig med han holdt sit gidsel fanget

I aftes blev yderligere 12 gidsler frigivet fra deres fangeskab af Hamas, dvs. at 73 gidsler er blevet frigivet siden fredag. I dag og i morgen vil flere gidsler, ifølge planen blive frigivet.

Over 150 gidsler venter fortsat på at komme hjem.

MIFF har i årevis skrevet om UNRWA og UNRWA-ansatte med tætte Hamas-bånd samt hadoplæring i FN-skolerne. I 2022 førte det til at EU skar i sin UNRWA-støtte. Dansk UNRWA-støtte fortsatte som den plejede.

Over 100 af Hamas-terroristerne som deltog i 7. oktober-massakren mod Israel, havde gået på FN-skoler i Hamas-kontrolleret Gaza.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp