Search
Her ses terrorister fra den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad under militærparade efter de i løbet af en weekend i august 2022, angreb flere israelske byer med over 1.100 raketter. (Foto: Flash90)

Palæstinensisk Islamisk Jihad fejrede krigen mod Israel

Har den iransk-støttet terrorgruppe grund til at fejre?

Den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) «fejrede» under militærparade i Gaza den 24. august at de tidligere på måneden angreb flere israelske byer med over 1.100 raketter i løbet af 3 dage.

Pickup-biler kørte igennem gaderne i den Hamas-krontrollerede enklave med tungt bevæbnede terrorister og raketter. På bilrne var også plakater med hyldest til de dræbte PIJ-terrorledere. Langs gaderrne stod PIJ’s støttespillere og kastede blomster som hyldest af PIJ, skriver Israel Hayom.

Her ses PIJ-terrorister under deres militærparade i Gaza 24. august 2022. (Foto: Flash90)
Mange børn deltog også i PIJ’s militærparade mellem raketter og terrorister. (Foto: Flash90)

Spørgsmålet om PIJ egentlig har grund til at fejre? Hele PIJ’s øverste ledelse i Gaza og flere PIJ-medlemmer blev dræbt i krigen. Derudpver blev en stor andel af deres infrastruktur ødelagt.

Derudover blev mange civile dræbt i Gaza af PIJ’s fejlaffyrede raketter som eksploderede i Gaza og terrorgrupen fik ikke gennemfrumfet sit krav til Israel om at løslade deres fængslet terrorleder.

PIJ’s fængslet terrorleder er nuogså blevet sigtet for blandt andet at opildne til terror mod Israel.

Som sagt angreb PIJ flere israelske byer med over 1.100 raketter og granater og tvang over en million israelere til at søge ly i beskyttelsesrum, sikrede rum eller andre steder. Takket være Israels missilforsvar, blev omkring 96% af PIJ raketterne nedskudt inden de ramte israelske beboelsesområder (trods nedskydning er fragmenter og andet nedfald fra raketterne livsfarlige). Men de psykiske mén blandt israelerne er uoverskuelige og antallet af israelere som søger hjælp til at håndtere PTSD, angst og andre psykiske lidelser er enorm.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp