Matteo Salvini: - Det jødiske folk og Jerusalem er det samme. Derfor er det moralsk, kulturelt og politisk indlysende at Italiens ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem. (Foto: Hynek Moravec, 2006, Wikimedia Commons)

Fremtrædende italiensk politiker vil flytte ambassaden til Jerusalem

Matteo Salvini: - Det jødiske folk og Jerusalem er det samme. Derfor er det moralsk, kulturelt og politisk indlysende at Italiens ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem.

Den 7. juli skrev MIFF om at den fremtrædende italienske politiker Matteo Salvini vil have at EU-politikerne skal kende sandheden om den iransk-støttet terrorgruppe Hamas ved blandt andet at læse terrorgruppens nazi-inspireret charter – læs HER.

Læs om terrorgruppen Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007 HER. Læs om Irans rolle HER.

Nu vil Salvnivi arbejde for at Italien flytter sin ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, skriver Israel Hayom.

Ved gårdsdagens arrangement “Morgenmad/bøn for Jerusalem” i det italienske senat med deltagelse af oppositionsledere, koalitionsledere, senatorer og Israels ambassadør i Italien, Dror Eydaragde, sagde Matteo Salvini blandt andet: – Det jødiske folk og Jerusalem er det samme. Derfor er det moralsk, kulturelt og politisk indlysende at Italiens ambassade flyttes fra Tel Aviv til Jerusalem.

Salvinis bemærkninger blev mødt med klapsalver og støtte fra et par andre senatorer. Salvini som tidligere fungerede som Italiens vicepremierminister, tilføjede at han talte fra hjertet og at: “Den nye, feje form for antisemitisme ikke længere bare hadet mod jøder, men mod Israel og de er begge det samme for mig.”

Israels ambassadør Eydar sagde: “Italiens historiske mission som begyndte ved *San Remo-konferencen, om det jødiske folks ret til deres lander ikke slut endnu. Den italienske ambassade i Israel er ikke placeret i hovedstaden – ambassadens naturlige placering. Jeg har en drøm som deles af ​​mange – at se det italienske flag vaje i den evige by. Flytningen af ​​den italienske ambassade til Jerusalem ville være en lukning af to cikler – både hvad angår det moderne Italien og hvad angår stedet her, Rom, hvorfra Romerrigets tropper satte sig for at slette **Jerusalem. Efter 1900 år vil anerkendelse af Jerusalem som Israels evige hovedstad komme herfra.

*San Remo-konferencen (1920) afklarede de europæiske mandatområder i Mellemøsten og gav støtte til briternes løfte om at oprette et jødisk nationalt hjemland i landområdet Palæstina.

Sèvres-traktaten opløser Det osmaniske rige og anerkender hovedprincipperne i Balfour-erklæringen om etablering af et nationalt hjemland for det jødiske folk i det britiske mandat i Palæstina. Læs mere HER.


**I år 134 blev et oprør ledet af Bar-Kochba knust af romerne. Romerne ville fjerne ikke blot jødisk nærvær, men mindet om jødisk nærvær. Jerusalem blev genopbygget med navnet Aelia Capitolina, som græsk by, jøderne blev forvist derfra og jødisk religionsudøvelse blev forbudt. Landet fik navnet Palæstina, efter filisterne, Israels fjendtlige naboer – som kong David besejrede så deres magt var brudt. Læs mere HER. Læs også: Udtrykket «det historiske Palæstina» er totalt fiktivt.


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp