Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Chanukkah-fejring på Rådhuspladsen aflyst efter anholdelser for terrorplaner

Den traditionsrige Chanukkah-fejring på Rådhuspladsen er aflyst i 2023 grundet øget terrortrussel mod Danmark. (Foto: Chris Yunker)
Grundet terrortruslen mod Danmark vil Chanukkah-lysene ikke blive tændt i aften i hjertet af København.

Største undersøgelse i Danmark viste at antisemitisme er blevet the new normal, skrev MIFF 7. december. Med 7. oktober-massakren mod Israel, blev Danmark også for altid forandret – slusserne blev åbnet og antisemitismen viste sit grimme ansigt. Mængden af beretninger om antisemitiske hændelser i Danmark er så overvældende, at MIFF ikke kan følge med. Danske jøder udsættes for dødstrusler, chikane, verbale og fysiske overgreb som aldrig før. Situationen er så alvorlig at den danske justitsminister har advaret om at han frygter situationen kan komme ud af kontrol.

Terrornetværk med tråde til udlandet og bandemiljøet anholdt i dag – terrortuslen mod jøder betyder at den traditionsrige Chanukkah-fejring på Københavns Rådhusplads, der skulle foregå i aften er aflyst, skriver BT og DR

I dag holdt politi og PET fælles pressemøde efter koordinerede anholdelser for terrorplaner mod Danmark her til morgen. Nyheden fik flere politikere, inkl. statsministeren til at reagere.

Under dagens pressemøde kom det blandt andet frem at 3 personer blev anholdt i Danmark og en person blev anholdt i Holland.

De anholdte var en del at et terrornetværk, der havde planlagt terrorangreb.

Det kom desuden frem at terrornetværket havde tråde til udlandet og til den forbudte bande LTF.

Efterforskningen er langt fra slut og det var småt med oplysninger til offentligheden.

Det kom dog frem at der er tale om en alvorlig situation samt at der er ekstra opmærksomhed omkring jødiske institutioner.

Terrrortrusselsnivueaet mod Danmark ligger på fire – fem er højeste niveau.

Derfor har politiet igennem noget tid været mere synlige i gaderne og det vil fortsætte.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem