Search
PET og politiet har i dag slået til mod flere adresser i Danmark i kampen mod terror. (Foto: Motorvej 501 (Aarhus Syd Motorvejen), Viby J, Aarhus, 18. november 2016, flicker)

Breaking – flere anholdt i Danmmark for terrorplaner

PET og flere politikredse har koordineret anholderser flere steder i landet.

Stigende terrortrussel mod Danmark – i dag har PET i samarbejde med politiet anholdt flere personer flere steder i landet, skriver TV2.

Statsministeren har efterfølgende blandt andet udtalt: – Jeg forstår danskernes frygt. Hvis man kigger ud over Europa, har der jo været en række angreb, efter at Hamas angreb Israel. Vi har set det blandt andet i Frankrig og i Belgien. Det er jo igen en understregning af situationens alvor. Mit bedste råd er, at man lytter til myndighederne.

Anholdelserne skete på baggrund af mistanke om terrorplaner.

Aktionen er gennemført på baggrund af mistanke om forberedelse af et terrorangreb

Kl 13:00 i dag vil KBH-politi og PET afholde pressemøde.

Det vides ikke hvor i landet terrorangrebet var planlagt.

TV 2s retskorrespondent skriver om dagens planlagte pressemøde: – Det viser, at man tager det alvorligt. At det her en aktion, man mener, danskerne har ret til at få noget at vide om.

TV 2s retskorrespondent tilføjer: – Politiet har holdt øje med nogle personer i en tidsramme, vi ikke kender. Man har indsamlet beviser, så man mener, man kan slå til og anholde dem. Men samtidig skal man ikke vente så længe, at en given trussel kan blive større mod danskerne.

Høj terrortrussel mod Danmark – de mistænkte blev anholdt flere steder i landet, men ifølge TV2 harde ikke fået henvendelser fra øjenvidner, der så PET og politi slå til. TV2s restkorrepondent udtaler: – De kan ellers kan være ret tydelige, hvor politi kommer med det, man kalder lange våben og slår til på en lidt voldsom måde. Det kan være, det er foregået tidligt i morges, inden folk er stået op. Det ved vi ikke, siger Astrid Søndberg.

På nuværende tidspunkt ligger trusselsniveuat mod Danmark på fire ud af fem, skriver TV2.


Statsministeren om dagens anholdelser (Skærmdumps: https://nyheder.tv2.dk/live/2023-12-14-flere-anholdt-i-aktion-mistaenkes-for-at-forberede-terrorangreb):


– Det er i forhold til krigen i Gaza fuldstændig uacceptabelt, at der er nogle, som tager konflikten et andet sted i verden med hjem i det danske samfund, siger hun.


– Det er så alvorligt, som det kan blive. Jeg er glad for myndighedernes arbejde. Men det viser, hvilken situation vi står i i Danmark. Desværre.


– Jeg forstår godt, at man kan have den tanke. Hvis man kigger ud over Europa, har der jo været en række angreb, efter at Hamas angreb Israel. Vi har set det blandt andet i Frankrig og i Belgien. Det er jo igen en understregning af situationens alvor. Mit bedste råd er, at man lytter til myndighederne.


Udenrigsministeren om dagens anholdelser (Skærmdumps: https://nyheder.tv2.dk/live/2023-12-14-flere-anholdt-i-aktion-mistaenkes-for-at-forberede-terrorangreb):

 Det understreger vel den skrøbelige verden, vi lever i.

– Det er helt åbenlyst sådan, at det, vi ser i verden i øjeblikket, eskalerer den her trussel. Det har ikke sat sig i, at vi har opgraderet truslen, for den kan dårligt blive højere, uden at den kommer helt op i det røde felt. Så det er vi godt bekendt med. Og det er også derfor, at vi har givet PET de ressourcer, der skal til for at prøve at tage tingene i opløbet.

– På en dyster baggrund fylder det mig med en vis form for tryghed, at dansk politi er i stand til at foretage nogle anholdelser for at dæmme op for noget, der kunne være meget alvorligt

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp