Skal ny plads på Nørrebro hedde Palæstinas Plads?

Nørrebro Lokaludvalg spurgte på Facebook hvad ny plads på Nørrebro skal hedde. Kan du gætte hvad de fleste svarede?
Skal ny plads på Nørrebro hedde Palæstinas Plads? Spørger Nørrebro Lokaludvalg. (Foto: heb@Wikimedia Commons (mail), Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Tilbage i juni måned skrev MIFF om at der var planer om at ændre navnet på Israels Plads til Palæstinas Plads. Læs: Her vil skæbnen for Israels Plads blive afgjort. Den 24. juni vil Københavns borgerrepræsentation tage stilling til om Israels Plads skal omdøbes til Palæstinas Plads, skrev MIFF.

Efter afstemningen i Københavns borgerrepræsentation skrev MIFF: Israels Plads reddet for nu. Tæt løb i Københavns Borgerrepræsentation – se hvad partierne stemte. Læs HER.

Enhedslisten foreslog allerede i 2009 at kalde en del af Israels Plads for Palæstinas Plads. Partiets argument var at det ville skabe »balance i regnskabet«.

Nu kører debatten igen – denne gang over ny plads ved Nørrebro Station som skal omdannes til grøn plads, skriver Berlingske Tidende.

Hvad skal pladsen hedde?
Vejnavnenævnet mener at pladsen bør hedde Mimers Plads, navneforslaget er sammen med andre forslag sendt i høring: Basar Plads, Dagmar Hansens Plads og Palæstinas Plads er på spil.

Palæstinas Plads er ifølge Berlingske blevet et populært bud på hvad den nye plads skal hedde på sociale medier.

Nørrebro Lokaludvalg spurgte sine følgere på Facebook hvad pladsen bør hedde og tendensen er klar – de fleste vil have at pladsen skal hedde Palæstinas Plads.

Nørrebro Lokaludvalg skrev på Facebook:

Ifølge Berlingske vil Vejnavnenævnet »ofte vil vælge et navn, der ligger inden for områdets eksisterende vejnavnetema«. Derfor vil navnet Mimers Plads være et oplagt valg, da nordisk mytologi går igen i flere vejnavne i området.

Ninna Hedeager Olsen (Enhedslisten) er både teknik- og miljøborgmester og formand i Vejnavnenævnet, som behandler navngivning af veje, pladser og parker, inden afstemning i Teknik- og Miljøudvalget. Hedegar Olsen deler opgaven med Marcus Vesterager (Socialdemokratiet), Rune Dybvad (Socialdemokratiet) og Fanny Broholm (Alternativet).

Hedeager Olsen siger:

»Vi synes i fællesskab, Mimers Plads kunne være en fin indstilling, som vi alle kan acceptere. Sagen er også den, at der er mennesker, som har adresse på Mimersgade, men som vil skulle skifte adresse. Vi kunne ikke i fællesskab blive enige om nogle af de andre forslag, og derfor har vi sendt det i høring,«

»Nu tager jeg Enhedslistens kasket på. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil have en Palæstinas Plads i København. Det vil være passende at finde en plads til Palæstina – det vil også give mening på Nørrebro, fordi der bor mange palæstinensere. Jeg er glad for, at Palæstinas Plads er en mulighed, og at der er så mange nørrebroere, der synes, dette er en god idé.«

På spørgsmålet om hvorvidt Hedegar Olsen ville vælge at kalde pladsen Mimers Plads eller Palæstinas Plads, siger Hedegar Olsen: »Jeg vil lytte til de mennesker, der bor der, men det er klart, at jeg rigtig gerne vil være med til at kalde det Palæstinas Plads.«

På spørgsmålet om hvorvidt Hedeager Olsen vil kunne nå kalde en plads for Palæstinas Plads inden hun stopper som borgmester, svarer hun:

»Det håber jeg. Det kunne være rigtig stort. Det har været Enhedslistens ønske i mange år.«

Berlingske tilføjer om det ikke er en sammenblanding af storpolitik med lokalpolitik, hertil svarer Hedegar Olsen:

»Nej, jeg mener ikke, at det er at tage del i en konflikt at kalde noget for Palæstinas Plads.«

Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg vil træffe beslutning om hvad pladsen skal hedde til september.

Her er MIFFs tidligere artikler om Hedegar Olsens/Enhedslistens anti-israelske arbejde på Rådhuset:

Læs: Miljø- og teknik borgmester overrakte hæderspris til provokatører som dæmoniserer og boykotter Israel. Hvad sker der på Københavns Rådhus og hvorfor skader det Israel og fredsprocessen?

Læs: Berlingskes artikel om Københavns borgmesters prisceremoni afslører pro-palæstinensisk propaganda: – Ninna Hedeager Olsens anti-zionistiske holdninger bør holdes uden for Københavns Rådhus, siger Max Meyer til Berlingske.

Læs: Bag hædersprisen uddelt til boykot-aktivisterne på Københavns Rådhus står en politiker som er tidligere dømt for terrorstøtte. I 2009 blev han dømt i Højesteret for terrorstøtte. I 2019 belønner han boykotaktivister på København rådhus.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelLibaneser til israelsk journalist: – Libanon kollapser
Næste artikelHizbollah har angrebet Israel med mindst 20 raketter fra Libanon
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise