Israels Plads reddet for nu

Tæt løb i Københavns Borgerrepræsentation - se hvad partierne stemte.
24. juni holdt Københavns Borgerrepræsentation afstemning om Israels Plads fremover skal hedde Palæstinas Plads. (Foto: Albert Jankowski, Wikimedia Commons)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den 24. juni vil Københavns Borgerrepræsentation om hvorvidt Israels Plads skulle skifte navn til Palæstinas Plads, skrev MIFF 23. juni – læs HER.

Forslaget blev stillet af Niko Grünfeld (Frie Grønne) – læs forslaget HER.

https://www.kk.dk/node/14148/24062021/edoc-agenda/d2c316f8-e01e-42ff-9ee3-20e3d22dd392/99611cfb-2864-4837-8ac0-50514e146687

Tæt løb
Forslaget blev nedstemt med 26-26, skrev Jens-Kristian Lütken (Venstre) i mail til TV 2 Lorry og tilføjede:

– De navne, vi giver til veje og pladser i København, skal være noget, som samler Københavnerne. Det her navneforslag samler os ikke, men leder tankerne hen på konflikt. 

– Vi skal ikke inddrage Mellemøstens konflikter i navngivning af pladser i København, derfor er vi tilfredse med, at forslaget ikke blev vedtaget, skriver Jens-Kristian Lütken.

Jens-Kristian Lütken (Venstre) på Facebook:

Niko Grünfeld udtalte til Berlingske Tidende: – Vi har mange forskellige pladser. Vi har Asiatisk Plads, Amerikas Plads, Oslos Plads og Israels Plads. Konflikten mellem Israel og Palæstina er blusset op igen, og der synes jeg bare, at det ville være et sindssygt stærkt signal fra København at være solidarisk med det palæstinensiske folk og opkalde en ny plads efter Palæstina.

Frie Grønne på Facebook:

Finn Rudaizky, medlem af Borgerrepræsentationen (Dansk Folkeparti), kaldte forslaget “et forkert signal at sende for København” og tilføjede over for Tv2 Lorry:

– Det palæstinensiske selvstyre bliver styret af terrororganisationerne Hamas og Hizbollah, og de skal ikke hædres med en plads i København.

– Jeg synes, man først kan begynde at overveje sådan et forslag, når der kommer fred nede i Mellemøsten. Det er et meget forkert tidspunkt lige nu.

Finn Rudaizky (Dansk Folkeparti) på Facebook:

Københavns Borgerrepræsentation består af 55 medlemmer.

Imod stemte partierne: Dansk Folkeparti, Venstre, De Konservative og Socialdemokratiet.

For stemte partierne: Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Alternativet.

Undlod at stemme: Kasandra Behrndt-Eriksen (tidligere Socialdemokratiet), Kåre Traberg Smidt og Peter Dits Christensen (begge tidligere fra Venstre.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelKritiserede de palæstinensiske myndigheder på sociale medier – døde under arrest
Næste artikelPalæstinensiske demonstranter kræver Abbas går af – EU giver Abbas 3 milliarder kroner
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise