Miljø- og teknik borgmester overrakte hæderspris til provokatører som dæmoniserer og boykotter Israel

Læs om, hvad der sker på Københavns Rådhus og hvorfor det skader Israel og fredsprocessen
Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten. (Foto: Twitter/ Privat)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Københavns byråd gav hæderspris til provokatører som dæmoniserer og boykotter Israel.

I Tyskland er provokatørerne tiltalt for at forstyrre et foredrag som Knesset-medlem Aliza Lavie holdt ved Humboldt-universitetet i Berlin i juni 2017.

Efter det seneste kommunalvalg i Danmark blev Ninna Hedeager Olsen teknik- og miljøborgmester i København. Hun fejrede sin valgsuccess med at støtte anti-israelske kampgagner og boykot på rådhuset. Hedeager Olsen repræsenterer Enhedslisten (EL) , Danmarks mest venstreorienterte parti.

Torsdag den 7. februar kom Hedeager Olsen med et nyt signal i forhold til sin fjendtlige holdning til Israel. Hun valgte at uddele en hæderspris – “Copenhagen Courageous Award” – til to israelere og én palæstinenser fra Gazastriben. Ronnie Barkan, Stavit Sinai og Majed Abusalama kæmper for boykot af Israel og anklager den jødiske stat for at være en apartheid-stat.

“Copenhagen Courageous Award” tildeles af “Copenhagen Courageous Committee”. Det er uklart for MIFF hvilken rolle Hedeager Olsen har i komitéen, men opslag i pro-palæstinensiske medier viser at hun stod for prisoverrækkelsen.

Alle som boykotter Israel eller varer fra israelske bosættelser truer fredsprocessen fordi de fremmer afpresning i stedet for forhandlinger. De bidrager også til at palæstinensernes chancer for en god og fornuftig fredsaftale bliver mindre, skriver professor Alan M. Dershowitz.

– De som påstår at der er apartheid i Israel, aner ikke hvad de taler om. Enten så ved de ingenting om hvad apartheid er, eller også ved de ingenting om Israel. Apartheid-anklagen er en fabrikeret løgn, siger journalist Benjamin Pogrund. Pogrund kommer oprindeligt fra Sydafrika og var en god ven af Nelson Mandela. I Sydafrika arbejdede Pogrund som journalist i en apartheid-kritisk avis.

– Røde Kors kender udmærket til det regime som styrtede Sydafrika under apartheidperioden, og vores svar til alle dem som anklager Israel for det samme er: Nej, der er ikke nogen apartheid i Israel. Der er ikke noget regime, som tror på en overlegen race eller nægter grundlæggende menneskerettigheter til én speciel gruppe mennesker på grund af deres påståede underlegenhed. Det er en blodig national konflikt, hvor det mest fremtrædende og tragiske ved den er en årelang besættelse. Men det er ikke apartheid, siger Jacques De Maio, leder for Den internationale Røde Kors-komité i Israel.

Palæstinske myndigheder afviser “absolut og kategorisk” at Israel kan forblive en jødisk stat, og har støtte til den holdning blandt et klart flertal i befolkningen. Palæstinenserne kæmper for en politik, og får støtte til det hos stærke kræfter i Norge og Danmark, så verdens eneste jødiske stat forsvinder. Palæstinensernes venner i Skandinavien kan ikke komme med et eneste navn på en palæstinensisk leder som anerkender Israel som et nationalt hjemland for det jødiske folk.

Kilder og noter
På dansk ved Rika Greenberg.
Hvad er BDS? BDS står for Boykot, tilbagetrækning / afvikling af investeringer (Divestment) og Sanktioner (indført af regeringer og internationale organisationer). Målet er kulturel, økonomisk og politisk isolation af Israel, og er dybest set anti-zionistisk … det vil sige, at Israels ret til at eksistere ikke anerkendes.
Klik her for flere artikler på dansk. Vi anbefaler især
Dansk artikel om Alan Dershowitz’s argumenter: “BDS bevægelsen er umoralsk – og en hindring for fred – 10 anklager mod BDS“, september 2018.
Dansk artikel om hvad BDS egentlig går ud på: “Boykot mod Israel – en moralsk glidebane, ikke det fredelige pressionsmiddel, man måske går og tror“, september 2018.
Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNorske Israel-venner har givet danske Israel-venner en unik mulighed
Næste artikelPalæstinenser erkender voldtægt og mord på Ori Ansbacher (19)
Avatar
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen indlæg at vise