Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Antisemitismen stiger i Slesvig-Holsten

Mange europeiske jøder føler seg utrygge ved å bære en kippa i det offentlige rom. (Foto: Amanjeev/Flickr)
Seneste opgørelse viser at ntisemitsmen stiger i Slesvig-Holsten. (Foto: Amanjeev/Flickr)
- Frygten for at du når som helst kan blive udsat for antisemitisme bekymrer alle jøder, siger Viktoria Ladyshenski, leder af den jødiske menighed i Slesvig-Holsten

MIFF har skrevet utallige artikler om antisemitismen i verden og i Danmark. Desværre er had mod jøder ikke en teoretisk diskussion – det er en virkelighed som alle jøder lever med.

Også i Danmark viser antisemitismen sit grimme ansigt. Et år efter Danmarks første handleplan mod antisemitisme (januar 2022), viste Rigspolitiets seneste rapport at antisemitismen fortsætter med at stige.

Kulturministeriet har lanceret nye projekter i kampen mod jødehad og Styrelsen for Undervisning- og Kvalitet vil have Holocaust på skoleskemaet

Uddannelses- og Forskningsministeriets kortlægning viser at der stort set ikke forskes i antisemitisme i Danmark. Der har kun været omkring 119 publikationer om emnet siden 2017, heraf fokuserede kun omkring 19 publikationer på antisemitisme.

Desværre stiger antisemitismen også i Slesvig-Holsten. I 2022 blev der registreret 79 antisemitiske hændelser, skriver Hamburger Morgen Post.

Det statsdækkende informations- og dokumentationscenter for antisemitisme i Slesvig-Holsten (Lida-SH) dokumenterede de 79 hændelser i 2022. I 2021 blev der registreret 70 hændelser: – Både strukturen af ​​de hændelser, vi har dokumenteret, og vurderingerne fra vores landsdækkende netværk peger på et enormt antal urapporterede antisemitiske hændelser, siger leder af ​​dokumentationscentret, Joshua Vogel.

* Rigspolitiet peger på samme problem med at mange antisemitiske hændelser ikke bliver meldt i Danmark.

Jopshua Vogel peger også på at mens der ikke er rapporter om at de antisemitiske hændelser førte til fysiske skader: – ser vi flere og flere alvorlige forsøg på at skade folk og vi ser meget antisemitisk baggrundsstøj i den nordligste stat. Vi dokumenterer ikke kun trusler, skader på ejendom og fysiske angreb hyppigere – vi må også erkende, at antisemitiske hændelser oftere rettes mod jøder og steder i jødisk liv.

Dokumentationscentret har registreret hændelser med antisemitiske udtalelser og fornærmelser, graffiti i offentlige rum og antisemitiske e-mails.

Ari Inger som er næstformand for Association of Jewish Students North udtaler: – Unge jøder i Tyskland er mindre og mindre interesserede i at beskæftige sig med det. De ønsker ikke at blive fremstillet som ofre og vil ikke presses ind i diskussionen.

For jøder er frygten for antisemtisme altid nærværende, fortæller Viktoria Ladyshenski som leder den jødiske menighed i Slesvig-Holsten.

Hun tilføjer: – Frygten for at du når som helst kan blive udsat for antisemitisme bekymrer alle jøder.

Det skal tilføjes at landets repræsentant for jødisk liv og kampen mod antisemitisme, Gerhard Ulrich som er tidligere præset, er blevet opfordret til at forlade sin stilling efter det har vist sig at han støttede antisemitisme under sit virke som præst.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem