Search
Her ses nogle de "heldige" fangere fra koncentrationslejren Auschwitz kort efter befrielsen i januar 1945 af sovjetiske styrker. (Foto: Wikipedia)

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet vil have obligatorisk Holocaust undervisning fra næste skoleår

Styrelsen har sendt et udkast til en bekendtgørelse til høring, som vil gøre undervisning i Holocaust obligatorisk i skoler og gymnasier.

Primo 2022 kom Danmark efter flere års forsinkelse med landets første handleplan mod antisemitisme og obligatorisk undervisning i Holocaust i skoler og gymnasier indgik som en del af handleplanen.

Den 28. marts skrev Berlingske Tidende at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har sent et udkast til en bekendtgørelse til høring, som vil gøre undervisning i Holocaust obligatorisk.

Høringsfristen er 24. april, og bekendtgørelsen vil skulle gælde fra 1. juli, således at den vil gælde når det nye skoleår begynder efter sommerferien.

Forslaget om at undervisning i Holocaust skulle gøres obligatorisk, indgik som en del af den tidligere socialdemokratiske regerings handlingsplan imod antisemitisme.

Bekendtgørelsen vil således ændre på folkeskolens historieundervisning (skolernes kanon).

Undervisningen i Holocaust vil blive tilføjet som et punkt der omhandler Augustoprøret og jødeaktionen i Danmark.

Et kanonudvalg har udarbejdet anbefalinger til, hvordan kanonpunktet skal beskrives.

Ifølge Berlingske, har kanonudvalget bemærket at kanonpunktet »havde fremstået mere klart«, hvis Augustoprøret havde været et selvstændigt punkt. det skyldes at der ikke er en »direkte sammenhæng« mellem Holocaust, jødeaktionen og Augustoprøret.

Danmark blev besat af nazisterne i 1940. Under Augustoprøret i 1943, blev der strejket og demonstreret over arbejdsløshed, stigende priser og mangel på varer.

Læs MIFFs artikel om Rigspolitiets seneste rapport som tegner et dystert billede af stigende antisemitisme i Danmark og se mere om MIFFs foredrag fra Dansk Jødisk Museum om 400 års jødisk liv i Danmark, 20. februar 2023.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp