Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

USA lover at fylde Iron Dome op igen

Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)
Udgifterne forbundet med forsvaret af Israel under seneste Gaza-krig var enorme.

USAs udenrigsminister Antony Blinken siger USA ønsker at fylde Israels raketforsvar Iron Dome op igen, skriver den israelske avis Israel Hayom.

– Vi arbejde med israelerne for at få et overblik over deres behov og vi arbejder med kongressen, siger udenrigsministeren om en israelsk forespørgsel.

Israel har bedt USA om over 5,5 milliarder kroner i nødfinansiering til at fylde Iron Dome op igen efter 11 dage med krig mod terrorister i Gaza. Iron Dome kalkulerer banen på indkommende raketter og nedskyder dem som er på vej mod befolkede områder. Systemet er 90% effektivt.

Raketterne som alligevel slipper forbi raketforsvaret er dødelige og forårsager store skader – læs HER.

I løbet af krigen angreb de to største terrororganisationer i Gaza (Hamas som haft kontrollen over Gaza siden 2007 og Palæstinensisk Islamisk Jihad) over 4300 raketter mod Israel og mange af dem blev nedskudt af raketforsvaret. Hver gang Iron Dome bruges koster det flere hundrede tusind kroner. Dermed sidder Israel tilbage med en stor regning.

Læs mere om Hamas HER. Læs hvem betaler for Hamas’ raketter HER.

– Vi ser frem til at samarbejde og få det på plads, siger Blinken.

Den amerikanske udenrigsminister gentog desuden Biden-administrationens holdning om at Israel har ret til at forsvare sig mod raketangrebene. Han har tidligere sagt at Israel tog «betydelige skridt for ikke at ramme civile». Læs HER

– Det havde været uacceptabelt for ethvert land at lade raketter regne vilkårligt ned over sin civilbefolkning og ikke gøre noget ved det, siger han.

Når det gjelder Hamas, mener Blinken det er vanskeligt at forstå hvordan nogle i verden kan accepterer en terrororganisation med et charter hvor de «lover at udslette Israel».

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem