USA lover at fylde Iron Dome op igen

Udgifterne forbundet med forsvaret af Israel under seneste Gaza-krig var enorme.
Det israelske raketforsvar Iron Dome er effektivt, men også meget dyrt at bruge. (Foto: Det israelske forsvar)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

USAs udenrigsminister Antony Blinken siger USA ønsker at fylde Israels raketforsvar Iron Dome op igen, skriver den israelske avis Israel Hayom.

– Vi arbejde med israelerne for at få et overblik over deres behov og vi arbejder med kongressen, siger udenrigsministeren om en israelsk forespørgsel.

Israel har bedt USA om over 5,5 milliarder kroner i nødfinansiering til at fylde Iron Dome op igen efter 11 dage med krig mod terrorister i Gaza. Iron Dome kalkulerer banen på indkommende raketter og nedskyder dem som er på vej mod befolkede områder. Systemet er 90% effektivt.

Raketterne som alligevel slipper forbi raketforsvaret er dødelige og forårsager store skader – læs HER.

I løbet af krigen angreb de to største terrororganisationer i Gaza (Hamas som haft kontrollen over Gaza siden 2007 og Palæstinensisk Islamisk Jihad) over 4300 raketter mod Israel og mange af dem blev nedskudt af raketforsvaret. Hver gang Iron Dome bruges koster det flere hundrede tusind kroner. Dermed sidder Israel tilbage med en stor regning.

Læs mere om Hamas HER. Læs hvem betaler for Hamas’ raketter HER.

– Vi ser frem til at samarbejde og få det på plads, siger Blinken.

Den amerikanske udenrigsminister gentog desuden Biden-administrationens holdning om at Israel har ret til at forsvare sig mod raketangrebene. Han har tidligere sagt at Israel tog «betydelige skridt for ikke at ramme civile». Læs HER

– Det havde været uacceptabelt for ethvert land at lade raketter regne vilkårligt ned over sin civilbefolkning og ikke gøre noget ved det, siger han.

Når det gjelder Hamas, mener Blinken det er vanskeligt at forstå hvordan nogle i verden kan accepterer en terrororganisation med et charter hvor de «lover at udslette Israel».

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNy film sætter fokus på islamisters brug af børnesoldater
Næste artikel– Mellemøsteksperter er blevet akademiske partisaner
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise