Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

– Israel tog betydelige skridt for ikke at ramme civile

USAs udenrigsminister Antony Blinken ved USAs ambassade i Jerusalem 25. maj 2021. (Foto: US Department of state)
Siger USAs udenrigsminister Antony Blinken.

USAs udenrigsminister Antony Blinken har været på rundrejse i Mellemøsten for at sikre sig at våbenhvilen mellem Israel og terrorgruppen Hamas holder (Hamas har haft kontrollen over Gaza siden 2007). Udover at mødes med israelske ledere, mødtes Blinken også med de palæstinensiske myndigheders (PA) Mahmoud Abbas, kong Abdullah II af Jordan og Egyptens præsident Abdel Fattah al-Sisi.

Under sit besøg i Israel sagde Blinken i interview med israelske medier at Israel «tog betydelige skridt» for at undgå civile tab i kampene mod Hamas, samtidig udtrykte han sin sorg over alle tab af liv, især mindreårige.

Blinken underbygger således det som FNs leder i Gaza, Matthias Schmale sagde til israelske medier: det israelske forsvar ikke ramte civile med vilje. Efterfølgende blev Schmale udsat for pres og måtte trække sin udtalelse tilbage.

En palæstinensisk medarbejder i en hjælpeorganisation i Gaza, som for nyligt udtalte til NRK at de israelske angreb «ikke var rettet mod civile, men derimod mod sikkerhedsmål». Udtalelsen medførte at den pågældende medarbejder efterfølgende blev udsat for trusler på livet og NRK måtte fjerne artiklen – læs mere HER.

Selv om det israelske forsvar ikke ønsker at ramme civile er det vanskeligt at undgå når Hamas bruger civilbefolkningen som levende skjold. Hamas har blandt andet bygget over 150 kilometer terrortunneller under tæt befolkede områder i Gaza, også kendt som «metroen», terrorgruppen angriber desuden Israels indbyggere med raketter som de affyrer fra de samme tæt befolkede områder i enklaven.

Når Hamas bruger civile bebyggelser i deres krigsføring mod Israel, så bliver de legitime militære mål. IDF siger de handler i overensstemmelse med international med lov og tager alle de forholdsregler der overhovedet er mulighed for, for at undgå civile tab.

IDF ringer eksempelvis til civile i de områder de er nødsaget til at bombe for at stoppe Hamas’ angreb mod Israels civile befolkning. Når IDF ringer til de civile, beder de dem om at evakuere således at de ikke bliver ramt. IDF bruger også hvad der kaldes for «bank på taget», det er et missil uden sprængstof som advarer om at bebyggelsen snart vil blive ramt.

Trods IDF bestræbelser på at undgå civile tab, er det ikke alle som ønsker at evakuere. Hør den chokerende telefonsamtale fra Gaza Vi ønsker at dø så vi kan vise hvor grusomme I er, siger manden som advares om israelsk luftangreb.

Blinken mødtes med Israels premierminister Benjamin Netanyahu og andre israelske ledere under sit besøg i Mellemøsten.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem