Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Verdensførende militærekspert om krigen mod Hamas i Gaza: – Israel vil vinde krigen

Her ses israelske soldater i Hamas-kontrolleret Gaza, 29. maj 2024 (IDF)
John Spencer i interview: - Verdens krav til Israels forsvarshær når det gælder beskyttelse af civile liv i Gaza er urealistiske.

John Spencer er en verdensførende militærekspert, der leder Urban Warfare Studies ved Modern War Institute på West Point som er USA’s førende militær akademi. Derudover er han meddirektør for MWI’s Urban Warfare Project og vært for «Urban Warfare Project Podcast.». Spencer har aftjent 25 år som infanterisoldat, inkl. to kamprunder i Irak. Han har skrevet bogen «Connected Soldiers: Life, Leadership, and Social Connection in Modern War» og har været med til at skrive bogen «Understanding Urban Warfare».

Siden dag èt har Spencer analyseret Israels krig mod Hamas i Gaza, på vegne af blandt andet den amerikanske hær. Spencer fokuserer på de innovative og mangfoldige kapaciteter som Israels forsvarshær (IDF) har udviklet til bykamp. I modsætning til de fleste, understeger Spencer at Israel og IDF har sat ekstremt høje standarder når det gælder beskyttelse af civile.

Under sit tredje besøg i Israel siden 7. oktober-massakren, hvor flere tusinde terrorister fra Hamas-kontrolleret Gaza stormede ind over grænsen og gik til angreb mod israelske– og udenlandske børnkvinderældre og mænd, gav Spencer interview til den israelske nyhedskanal N-12. Under sine besøg i Israel, har Spencer også ledsaget IDF-styrker ind i Gaza, hvor IDF har givet ham adgang til forskellige enheder og IDF’s øverste chefer. Spencer er meget imponeret over IDF’s håndtering af krigen mod Hamas. Han er især imponeret over IDF’s håndtering af Hamas’ massive netværk af underjordiske terrortunneler i Gaza.

Her er interviewet:

N-12: – For nogle måneder siden skrev du at Israel har skabt en ny standard for bykamp.
Spencer: – Jeg vil gerne tilføje at IDF’s standard ikke burde være den, der kræves af verden. Jeg sagde det fordi den internationale kritik af IDF er absurd – IDF er en moralsk hær. IDF har indført tiltag til at beskytte civile som ingen anden hær har gjort. IDF har blandt andet sørget for at rydde byer i Gaza for civile, IDF har også spredt løbesedeler, givet de civile militærkort og sørget for at bringe dem i sikkerhed.

N-12: – Var det en fejl fra IDF’s side at indføre de nævne tiltag til beskyttelse af de civile i Gaza?
Spencer: – Nej, jf. krigsloven skal en hær gøre alt for at beskytte de civile, men historisk set er det ikke måden at nå sine militære mål hurtigt.

N-12: – Alligevel bliver IDF udsat for massiv kritik. Gør vi noget forkert, eller udsættes vi for dobbelt standard?
Spencer: – Verdens krav til IDF er uopnåelige. Ingen hær har nogensinde opfyldt samme standard i kamp, ​​fordi den er urealistisk.

N-12: – Hvordan ville USA reagerer, hvis de blev udsat for en 7. oktober-massakre?
Spencer: – Vi ville sørge for at terroristerne ikke kunne affyrer en eneste raket mod os. Vi ville også rykke ind med massive styrker med flere brigader og bruge alle vores luftstyrker.

Spurgt ind til, hvorfor USA har forsinket forsendelsen af bunkergennemtrængende bomber til Israel, svarede Spencer at han ikke ønsker at gå ind i den politiske diskussion, men understregede samtidig, at Israel vil få brug for bomberne ved en bred front mod nord, men sandsynligvis ikke vil få brug for dem i Rafah i Gaza.

Spencer tilføjede, at under hans deltagelse i Irak-krigen i 2003, var han involveret i nedkastning af ​​fire bomber mod én ejendom i Bagdad, efter mistanke om, at Saddam Hussein opholdt sig der, men mistanken viste sig at være forkert.

Indbyggerne der opholdt sig i ejendommen i Bagdad blev ikke evakueret før den blev bombet.

Bomben, der blev brugt i Bagdad, er samme type som USA nu tilbageholder fra Israel.

Spencer: – Verdens anklager om at IDF udfører folkedrab i Gaza og bruger ​​sult som et krigsredskab er fuldstændig absurd uden hold i virkeligheden. Det var godt at IDF startede kampen mod Hamas med hospitalerne, der er defineret som beskyttede strukturer. Men IDF må fortsætte med at handle inden for rammerne af krigens love – uanset kan fejl ikke udelukkes.

N-12: – Skal Israel presse på for at finde et alternativ til terrorgruppen Hamas i Gaza?
Spencer: – Uanset hvem der vil komme til magten efter Hamas, må Israel støtte dem. Israel vil tabe tabe krigen, hvis ikke der insisteres på at finde et alternativ til Hamas.

N-12: – Vi har nu været i krig i ni måneder. Hvem tror du vil vinde?
Spencer: – Israel vil nå sine mål og vinde krigen.

N-12: – Vi har ikke fået fat i ​​Hamas-ledelsen. Hamas-leder Yahya Sinwar og Muhammad Daf gemmer sig fortsat i terrortunnelerne med de 120 tilbagværende gidsler, men du mener alligevel, at vi vil vinde krigen?
Spencer: – Folk er vant til korte krige. Israel havde brug for et mål med krigen mod Hamas – hvis nogen troede, at Israel kunne nå det mål hurtigt, har de urealistiske forventninger.

Spencer understrger også sit chok over at verden fortsat anser Hamas’ daglige rapportering af tabstal for at være valide. Han slutter: – Vi taler om tal formidlet af en terrorgruppe og det er umuligt at komme med et pålideligt tabstal på daglig basis midt i en bykamp. 

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem