Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel udsat for kratige raketangreb fra Libanon – vil Danmark fordømme?

Siden massakren mod Israel, er israelske byer blevet udsat for nærmest daglige raketangreb fra Libanon. Her ses kraftige brande hærge Nord-Israel efter raketangreb. (Foto: Flash90)
Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er israelske byer blevet udsat for nærmest daglige raketangreb fra Libanon.

Raketangrebene fortsætter, alene i dag, blev Nord-Israel udsat for omkring 50 angreb. Takket være Israels missilforsvarssystem, blev de fleste raketter nedskudt, mens andre eksploderede i åbne områder, oplyser Israels forsvarshær (IDF).

Hvert eneste raketangreb efterlader psykiske ar hos israelske indbyggere, Hizbollah har påtaget sig ansvaret for angrebene. Der er ingen meldinger om fysiske skader, men hvert eneste raketangreb efterlader psykiske ar hos israelske indbyggere. For nylig sagde 80-årige danske Grete til DR: – Jeg ved ikke om jeg kan overleve endnu en storkrig mod Israel.

Hizbollah har meddelt, at de angreb Israel mere et stort antal katjusha-raketter.

Raketangreb har forårsaget flere brande Nord-Israel, brandmænd kæmper for at få kontrol over flammerne. I sidste uge hærgede brande også området efter massive raketangreb – det tog flere dage at slukke brandene

Over 80.000 israelere ved ikke, hvornår de kan vende hjem, som sagt har terrororganisationen Hizbollah i månedsvis angrebet israelske byer med raketangreb og frygten for at Hizbollah-terrorister vil begå en massakre mod de israelske indbyggere er stor. Derfor tvinges israelske familier til at leve i månedsvis på små hotelværelser, leje midlertidige boliger eller bo hos familie/venner. Situationen er uholdbar – især for børnene som ikke kan vende tilbage til deres hverdag eller være sammen med deres venner i vante omgivelser.

Vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Danmark igen valgt ind i FN’s Sikkerhedsråd, vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Efter flere års arbejde for igen, at få en plads ved bordet, blev Danmark for få dage siden stemt ind i FN’s mest indflydelsesrige råd. Spørgsmålet er, hvad Danmark vil bruge sin indflydelse til? Vil Danmark fordømme terrorkrigen mod Israel? Vil Danmark kræve resolution 1701 overholdt for Israels sikkerhed?

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem