Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel hærges af store brande efter raketangreb fra Libanon

Flammerne truer den israelske by Kiryat Shmona beliggende ved grænsen til Libanon 3. juni 2024. (Foto: Flash90)  
Flere store brande hærger Nord-Israel.

Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er Nord-Israel stort set dagligt blevet udsat for raketangreb fra terrororganisationen Hizbollah i Libanon.

I går udbrød der flere store brande i Nord-Israel efter raketangreb fra Libanon. I dag kæmper brandmænd fortsat med at slukke brandene.

Over 30 grupper af brandmænd har natten igennem kæmpet mod flammerne. Brande og slukningsarbejdet har lukket flere hovedveje i Galilæa-området.

Hedebølgen i området har også gjort sit til at sprede brandene.

Ifølge meldingerne er der ikke fare for menneskeliv, men brandmandskabet kæmper hårdt for at redde lokalsamfund og hjem i området..

Fire personer er blevet indlagt efter inhalering af røg.

I byen Kiryat Shmona kæmper brandmænd mod flammerne for at redde indbyggernes hjem. Mindst et hjem er blevet ødelagt. De fleste af byens 22.000 indbyggere blev evakueret for flere måneder siden grundet de gentagne raketangreb fra Libanon.

80.000 israelere ved ikke hvornår de kan vende hjem – indbyggerne har været evakueret i flere måneder fra deres hjem i Nord-Israel. Udover uvisheden om hvornår de kan vende hjem igen, lider de under fysiske og psykiske traumer, der forværres for hver dag der går uden faste rammer til familierne og deres børn.

Hvornår vil Danmark kræve FN-resolution 1701 overholdt? I 2006 var Danmark med til at stemme for FN-resolution 1701 som skulle sikre Israels sikkerhed ved grænsen med Libanon, siden er resolutionen blevet brudt igen og igen – vil Danmark kræve den overholdt? Spurgte MIFF i brev til regeringen.

Læs også DR’s interview af 80-årige danske Grete i Nord-Israel som frygter, at hun ikke vil kunne overleve endnu en storkrig mod Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem