Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel har angrebet militære mål i Isfahan

Isfahan ligger omkring 340 km syd for Teheran.
Israelske kilder bekræfter luftangreb mod militære mål i Iran, skriver Washington Post.

Israelsk-arabisk pige blev alvorligt såret af iranske angreb mod Israel – som svar på Irans angreb mod Israel i løbet af sidste weekend, hvor en 7-årig israelsk-arabisk pige blev alvorligt såret, har Israels luftstyrker i nat angrebet militære mål i Isfahan-området i Iran.

Ifølge flere iranske kilder, blev en militærlejr ramet, skriver New York Times. Der er også meldinger om eksplosioner tæt på en større luftbase.

Danmark fordømte Irans angreb mod Israel – sidste weekend blev flere israelske byer angrebet af 170 droner, 30 krydsermissiler og 120 ballistiske raketter fra Iran. Sammen med flere vestlige lande, kom Danmark med en kraftig fordømmelse af de iranske angreb.

Israelske indbyggere blev reddet af stærkt missilforsvar og usædvanligt samarbejde, takket være Israels effektive missilforsvar og en uformel regional forsvarsalliance med blandt andet Saudi-Arabien, blev de iranske angreb stoppet inden de kostede israelske liv 99% af dronerne, krydsermissilerne og de ballistiske raketter blev nedskudt.

De seneste meldinger fra Iran tyder på, at et begrænset militært svar fra Israel er i gang. I går indikerede israelske medier, at et svar først ville ske efter Pesach (jødisk påske) som starter på mandag. Amerikanske kilder har fortalt CNN, at Israel underrettede USA på forhånd om angrebet.

Ifølge Det Internationale Atomenergiagentur, er der ingen meldinger om skader mod Irans atomanlæg.

Primo 2023 blev et center for udvikling af avancerede våben i Isfahan udsat for droneangreb.

Ifølge flere vestlige kilder var angrebet en stor succes – Israel har ikke påtaget sig ansvaret for angrebet.

Se mere om Iran på MIFFs temaside, hvor flere vigtige hændelser i Iran er blevet samlet – fra iværksættelse af deres atomprogram i 2002 og frem til i dag.


Israel er under angreb fra Iran – vis din støtte nu!

  1. Bliv medlem her
  2. Giv en gave til MIFF’s informationsarbejde for Israel her eller via MobilePay 49739
  3. Bestill MIFF’s bøger (på norsk) – bøgerne er en rigtig god gave til både Israel-venner og dem, der er kritiske over for Israel.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem