Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Ny rapport viser eksplosiv antisemitisme i Danmark

Det Jødiske Samfund: - Som jøde i Danmark skal man i dag passe mere på sig selv, end tidligere. Vi har fra Det Jødiske Samfunds side sagt, at for ikke at provokere skal man lade være med at vise jødiske symboler på gaden. (Foto: Paige Filloon, 5. januar 2010, flicker)
Det Jødiske Samfund: - Som jøde i Danmark skal man i dag passe mere på sig selv, end tidligere

Der har levet jøder i Danmark i over 400 år, og selvom de kun udgør en promille af befolkningen, er de den mest udsatte befolkningsgruppe.

Men siden 7.oktober-massakren mod Israel, er antisemitismen steget markant og MIFF har delt utallige beretninger om bølgen af had, der har ramt danske jøder.

Der er også meldinger om at studerendeforskerejournalister og politikere som siger fra over for hadet, selv lægges for had.

Ny rapport viser eksplosiv stigning i antisemitisme, Det Jødiske Samfund <8DJS) registrerede 121 antisemitiske hændelser i 2023, skriver flere danske medier, inkl. Berlingske Tidende, DR og TV2.

Højeste antal siden registrering begyndte i 2012, med antisemitiske hændelser menes alt fra trusler og hærværk til antisemitiske ytringer. DJS registrerer alle indrapporterede hændelser i deres Afdeling for Kortlægning og Videndeling af Antisemitiske Hændelser (Akvah).

Stort mørketal DJS-formand Henri Goldstein påpeger at et stort antal hændelser ikke rapporteres og tilføjer: – Som jøde i Danmark skal man i dag passe mere på sig selv, end tidligere. Vi har fra Det Jødiske Samfunds side sagt, at for ikke at provokere skal man lade være med at vise jødiske symboler på gaden.

Til sammenligning registrerede DJS 9 hændelser i 2022, i 2021 lå tallet på omkring 20. I 2012 blev der registreret omkring 40 hændelser og i 2014 lå tallet på 53.

Eksplosiv stigning efter 7. oktober-massakren mod Israel, ud af 121 registrerede hændelser i 2023, skete 101 af dem efter 7. oktober-massakren.

Flere børn involveret, ud af de 121 hændelser, var børn involveret i 17 tilfælde. Der var både børn som blev udsat for antisemitisme og børn som udsatte andre for antisemitisme.

I 32 tilfælde er jøder/jødiske institutioner blevet gjort ansvarlige for Israels handlinger.

Vides ikke hvor mange hændelser er blevet politianmeldt, AKVAH’s tal er baseret på det antal hændelser indberettet til dem. Det vides ikke hvor mange hændelser er blevet politianmeldt.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem