Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Israelsk kvinde dræbt og flere såret af raketangreb fra Libanon

Her ses sårede efter raketangreb tidligere på året mod den israelske by Safed (Illustrationsfoto: Flash90)
Siden 7. oktober-massakren mod Israel, er flere israelske byer blevet udsat for mere end 13.000 raketangreb - hvor mange raketangreb ville du acceptere mod din by?

Terrororganisationen Hizbollah har igennem flere måneder angrebet Israel med raketangreb. I år 2000 trak Israel sig helt ud af sikkerhedszonen indført i Syd-Libanon tilbage i 1980’erne. Håbewt var at tilbagetrækningen ville skabe sikkerhed og fred, men terrororganisationen Hizbollah tog hurtigt kontrol over området og startede en krig mod Israel, først med Hizbollah-infiltrationsangreb og kidnapnig af israelske soldater i juli 2006, efterfulgt af Anden Libanon-krig frem til august 2006. Den 11. august 2006, stemte FN-Sikkerhedsrådets 15 medlemmer, inkl. Danmark for FN-resolution 1701 og banede vejen for en afslutning af Anden Libanon-krig. Resolution 1701 er spækket med løfter som skulle garantere Israels sikkerhed, men løfterne har vist sig at være tomme.

For nylig udtalte Israels forsvarsminister Yoav Gallant, at Israel «meget snart» vil handle mod Hizbollah i Syd-Libanon. Israel håber stadig på, at diplomatisk pres vil virke mod Hizbollah, men optimismen er ved at forsvinde. De seneste 18 år har Danmark og andre europæiske lande ignoreret overtrædelserne af resolution 1701. Derfor er det ikke uden grund, at den israelske journalist Matti Friedman udtaler: – Hvis folk virkelig forstod, hvad krig med Hizbollah betyder, ville alle gøre alt for at finde en diplomatisk løsning.

Raketangreb mod Israel fortsætter, siden 7. oktober-massakren mod Israel som kostede over 1.200 babyer, børn, kvinder, ældre, handicappede, syge og mænd livet, er flere israelske byer blevet udsat for mere end 13.000 raketangreb fra flere fronter (blandt andet fra Gaza og Libanon).

Stort set daglige angreb fra Libanon siden 8. oktober 2023, Hizbollah-terrorister har stort set dagligt udsat israelske samfund og israelske militærposter langs grænsen for angreb. Angrebene startede dagen efter 7. oktober-massakren mod Israel.

Dreng alvorligt såret, i går blev en 15-årig dreng alvorligt såret og hans mor moderat såret af raketangreb fra Libanon.

Kvinde dræbt, i dag blev en kvinde dræbt og mindst 8 blev såret af raketangreb fra Libanon mod den israelske by Safed med 40.000 indbyggere. Safed ligger meget længere inde i Israel og derfor ses raketangrebet som en alvorlig optrapning.

Flere tusind israelere er blevet evakueret fra deres hjem i Nord-Israel, israelske topembedsmænd har gentagne gange truet med at gå i krig i Libanon, når krigen mod Hamas i Gaza er slut. Israel vil have Hizbollah væk fra grænsen i overensstemmelse med FN-Sikkerhedsrådets resolution 1701, som afsluttede Anden-Libanonkrig i 2006.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem