Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

MIFF i brev til EU: – Humanitær hjælp til Gaza misbruges af Hamas til skade for civilbefolkningen

Ursula von der Leyen. (Foto: European Union 2022/Flickr)
- Som situationen er nu, vil al humanitær hjælp til Gaza blive misbrugt af Hamas til endnu større skade for de civile i Gaza og Israel, skriver MIFF sammen med 43 organisationer i brev til Ursula von der Leyen.

I samarbejde med 43 organisationer, har MIFF sendt brev til EU-toppen. Initiativtageren bag brevet er Jerusalem Institute for Justice.

Brevet starter med at rose Europakommissionens præsident for sit solidaritetsbesøg i Israel. Under besøget sagde hun om 7.oktober-massakren: «det værste angreb mod jøder siden Holocaust».

Herefter kommer vi i brevet, ind på EU’s tøven, når det gælder hjælpen til palæstinenserne. Den 9. oktober udtalte EU-kommissær Oliver Varhelyi at hjælpen ville blive undersøgt, inden godkendelse af fremtidige udbetalinger, blot få timer senere, «mens Hamas-terrorister fortsat var ved at slagte indbyggerne i Kfar Aza og kibbutz Be’eri», vendte EU på en tallerken.

– Lige så kritisabelt er det, at EU-kommissionen har tredoblet hjælpen til Gaza uden at etablere effektiv kontrol for at sikre, at pengene ikke vil lande i Hamas’ lommer igen, skriver MIFF sammen med de øvrige organisationer.

Vi støtter humanitær hjælp til uskyldige palæstinensiske civile i Gaza, der lider under Hamas’ undertrykkende regime. Men Hamas har udviklet fire måder til at omsætte humanitær-støtte til terror-støtte:

  • Hamas kræver «told» på humanitære leverancer ved grænseovergange.
  • En del af leverancerne konfiskeres regelmæssigt af Hamas og sælges herefter med profit på det sorte-marked.
  • Leverancer der når frem til rette modtager – fx FN, kan også blive konfiskeret af Hamas. Fx blev brændstof den 16. oktober konfiskeret af Hamas i et UNRWA-anlæg.
  • Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad har delt billeder af, hvordan de ødelægger civil infrastruktur for at bruge det i deres terrorvåben – fx er vand- og kloakrør blevet gravet op til raketproduktion. En stor procentandel af Hamas’ raketter eksplodere ikke i israelske byer. Raketterne eksploderer i stedet i Gaza, hvor de koster et ukendt antal civile livet.

Konklusionen i brevet til EU er klar: Som situationen er nu, vil al humanitær hjælp til Gaza blive misbrugt af Hamas til endnu større skade for de civile i Gaza og Israel.

I brevet nævnes også et eksempel på, hvordan EU-bisrand havnede i lommerne hos palæstinensiske grupper med PFLP-terrorforbindelser

Brevet slutter med et krav om at EU og EU-medlemslandene overvåger humanitær bistand til Gaza for at sikre, at den ikke havner i Hamas’ eller andre terrorgruppers hænder i enklaven. Det er også nødvendigt at tage skridt for at få frigivet de mindst 224 gidsler, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober.

MIFF er aktiv i EU-landene Danmark, Sverige og Island.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem