Ursula von der Leyen. (Foto: European Union 2022/Flickr)

MIFF i brev til EU: – Humanitær hjælp til Gaza misbruges af Hamas til skade for civilbefolkningen

- Som situationen er nu, vil al humanitær hjælp til Gaza blive misbrugt af Hamas til endnu større skade for de civile i Gaza og Israel, skriver MIFF sammen med 43 organisationer i brev til Ursula von der Leyen.

I samarbejde med 43 organisationer, har MIFF sendt brev til EU-toppen. Initiativtageren bag brevet er Jerusalem Institute for Justice.

Brevet starter med at rose Europakommissionens præsident for sit solidaritetsbesøg i Israel. Under besøget sagde hun om 7.oktober-massakren: «det værste angreb mod jøder siden Holocaust».

Herefter kommer vi i brevet, ind på EU’s tøven, når det gælder hjælpen til palæstinenserne. Den 9. oktober udtalte EU-kommissær Oliver Varhelyi at hjælpen ville blive undersøgt, inden godkendelse af fremtidige udbetalinger, blot få timer senere, «mens Hamas-terrorister fortsat var ved at slagte indbyggerne i Kfar Aza og kibbutz Be’eri», vendte EU på en tallerken.

– Lige så kritisabelt er det, at EU-kommissionen har tredoblet hjælpen til Gaza uden at etablere effektiv kontrol for at sikre, at pengene ikke vil lande i Hamas’ lommer igen, skriver MIFF sammen med de øvrige organisationer.

Vi støtter humanitær hjælp til uskyldige palæstinensiske civile i Gaza, der lider under Hamas’ undertrykkende regime. Men Hamas har udviklet fire måder til at omsætte humanitær-støtte til terror-støtte:

  • Hamas kræver «told» på humanitære leverancer ved grænseovergange.
  • En del af leverancerne konfiskeres regelmæssigt af Hamas og sælges herefter med profit på det sorte-marked.
  • Leverancer der når frem til rette modtager – fx FN, kan også blive konfiskeret af Hamas. Fx blev brændstof den 16. oktober konfiskeret af Hamas i et UNRWA-anlæg.
  • Hamas og Palæstinensisk Islamisk Jihad har delt billeder af, hvordan de ødelægger civil infrastruktur for at bruge det i deres terrorvåben – fx er vand- og kloakrør blevet gravet op til raketproduktion. En stor procentandel af Hamas’ raketter eksplodere ikke i israelske byer. Raketterne eksploderer i stedet i Gaza, hvor de koster et ukendt antal civile livet.

Konklusionen i brevet til EU er klar: Som situationen er nu, vil al humanitær hjælp til Gaza blive misbrugt af Hamas til endnu større skade for de civile i Gaza og Israel.

I brevet nævnes også et eksempel på, hvordan EU-bisrand havnede i lommerne hos palæstinensiske grupper med PFLP-terrorforbindelser

Brevet slutter med et krav om at EU og EU-medlemslandene overvåger humanitær bistand til Gaza for at sikre, at den ikke havner i Hamas’ eller andre terrorgruppers hænder i enklaven. Det er også nødvendigt at tage skridt for at få frigivet de mindst 224 gidsler, der har siddet fanget i Gaza siden 7. oktober.

MIFF er aktiv i EU-landene Danmark, Sverige og Island.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp