Her ses et jødisk Chabad-hus i kystbyen Paphos på Cypern. (Foto: Flash90)

Endnu et iransk terrorangreb afværget

Iran planlagde terrorangreb mod israelere på Cypern.

Israel har bekræftet at terrorangreb planlagt af Iran mod israelske og jødiske mål på Cypern er blevet afværget, skriver Times of Israel.

Ifølge cypriotiske medier stod Irans revolutionsgarde, der er en del af Irans hærbag terrorplanerne. Terrorangrebet blev forhindret af Cyperns efterretningstjeneste i samarbejde med USA’s efterretningstjeneste og Israels efterretningstjeneste Mossad.

– Staten Israel benytter flere metoder til at beskytte jøder og israelere overalt, og vi vil fortsætte med at handle for at stoppe iransk terror, uanset hvor den viser sig, inkl. iransk territorium, udtaler premierministerens kontor.

Israels Nationale Sikkerhedsråd har tidligere advaret om, at Cypern og Grækenland er lande, hvor Iran med stor sandsynlighed, vil forsøge at angribe jøder og israelere. Begge lande er populære israelske turistmål og begge lande har ret store jødiske samfund.

I marts blev to pakistanere anholdt i Grækenland, mistænkt for på vegne af Iran, at planlægge masseskyderi mod israelske og jødiske mål i Grækenland. Israels efterretningstjeneste Mossad, der hjalp de græske myndigheder med at afværge terrorangrebet, fortalte at de to pakistanere var en del af et iransk terrornetværk.

Det menes at terroristerne ville ramme en jødisk kosher-restaurant og/eller et jødisk mødehus i Athen.

I 2021 blev et iransk terrorangreb mod israelske forretningsmænd på Cypern afværget. I løbet af de seneste år har Mossad været med til at afværge iranske terrorangreb flere steder i verden. SIdste sommer blev terrorangreb mod israelske turister i Istanbul afværget.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp