Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Mossad har hjulpet Grækenland med at afværge terrorangreb mod israelere og jøder

Israels efterretningstjeneste Mossad og Grækenland har samarbejdet om at afværge terrorangreb mod israelske og jødiske mål, inkl. terrorangreb mod synagogen i Athen og kidnapninger. (Foto: Damien Shaw, det græske flag med udsigt over Akropolis i Athen, 17. oktober 2013, flicker)
Israels udenrigsminister Eli Cohen: - Jeg vil gerne takke den græske regering, græsk efterretnings- og sikkerhedstjeneste for at afværge terrorangrebet mod jødiske og israelske mål. Terror er en fælles fjende, og kampen mod den er vores topprioritet.

Mossad har hjulpet Grækenland med at stoppe en iransk terrorcelle, meddelte premierministerens kontor tirsdag aften, skriver Jerusalem Post.

Israels efterretningstjeneste Mossad udtaler at de har hjulpet Grækenland med at analysere og optrevle Irans måde at operere på og løse gåden på hvordan den involveret terrorgruppen opererede.

Tidligere i går stoppede græsk politi, hvad de kalder for et udenlandsk terrornetværk som opererede i landet – to pakistanske statsborgere blev anholdt.

Ifølge Mossad og nyhedsbureauet AFP, planlagde terroristerne at angribe israelere i Grækenland.

Mossad: – Det er endnu et eksempel på, at Iran forsøger at begå terror mod israelske og jødiske mål i udlandet.

Mossad har også hjulpet Grækenland med at identificere forbindelsen mellem den lokale terrorcelle i Grækenland og Irans bredere globale terroroperationer.

Ifølge rapporterne var terroristerne to pakistanske statsborgere. En tredje terrorist mistænkes for at sidde i Iran. Den iransk baseret terrorist, havde efter alt at dømme opfordret de pakistanske terrorister til at udføre angrebet og lovet dem betaling.

Terroristerne havde planlagt at angribe synagogen i Athen – terroristerne ville ramme mål med “høj symbolsk værdi”. Synagogen i Athen er også en restaurant og ligger centralt i hovedstaden.

Ifølge en rapport i det græske avis Kathimerini, havde terroristerne planlagt at angribe med en gascylindersprængstof fordi de ikke kunne få fat i skydevåben.

Ifølge græske medier, citeret af Israels nationale tv-kanal KAN, planlagde terroristerne også kidnapninger.

Israels udenrigsminister Eli Cohen Tweetede: – Jeg vil gerne takke den græske regering samt den græske efterretnings- og sikkerhedstjeneste for at afværge terrorangrebet mod jødiske og israelske mål. Terror er en fælles fjende, og kampen mod den er vores topprioritet.

Ikke første gang pakistanske statsborgere planlægger terrorangreb mod jøder i regionen – tilbage i 2021 blev flere pakistanere anholdt på Cypern efter de planlagde terrorangreb mod den israelske forretningsmand Teddy Sagi. I 2022 forsøgte pakistanske statsborgere at begå terrorangreb mod en israeler i Istanbul, Tyrkiet. I 2022 advarede Israel israelere mod at rejse til Tyrkiet efter iranske forsøg på at kidnappe israelske turister blev afværget. Israelske agenter reddede også israelske turister hjem fra Istanbul fra iransk terrorcelle.

Det vides ikke om de græske medier henviser i deres rapporter, til den fælles operation mellem Tyrkiet og Mossad i september 2022 som reddede flere israelske turister.

I Tyrkiet planlagde Iran at kidnappe israelske turister, israelske diplomater i Istanbul, inkl. Israels tidligere ambassadør og hans kone, og havde allerede alt på plads til at gennemføre terrorangrebet. De israelske turister blev reddet ud af landet af israelske agenter i privat fly i sidste øjeblik.

I Tyrkiet blev omkring 10 mistænkte, inkl. flere lokale indbyggere anholdt af tyrkisk efterretningstjeneste og politiet i Istanbul-området.

I Grækenland blev flere medlemmer af det pakistanske samfund i landet overvåget, hvilket muliggjorde politiets afværgelse af det planlagte terrorangreb.

Sammen med flere lande står Grækenland på Israels advarselsliste til israelske turister som planlægger at rejse til udlandet under jødisk påske (Pesach).

Ifølge nylig rapport udgivet af National Security Council (NSC) om den globale terrortrussel, forventes det at Iran vil fortsætte med at “arbejde for at skade israelske og jødiske mål i verden.”

Det vurderes at den højeste terrorrisiko er i Emiraterne, Georgien, Aserbajdsjan, Tyrkiet, Bahrain og Cypern, ifølge NSC.

Forsvarsminister Yoav Gallant udtaler at det afværget terrorangreb “igen beviser evnerne i Israels efterretningstjeneste, deres professionelle tilgang samt vigtigheden af internationalt samarbejde i kampen mod terror og dem som står bag den.”

Forsvarsminister Gallant understregede også at Mossad og andre israelske efterretningsorganer vil fortsætte med at sikre at “ethvert sted, hvor Iran forsøger angribe vores borgere, vil de blive mødt med magt.”

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem