Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Israel advarer israelere mod at rejse til Tyrkiet efter iranske forsøg på at kidnappe israelske turister blev afværget

Israelske og tyrkiske efterretningstjenester samarbejder om at stoppe iranske terrorangreb mod israelske turister i Tyrkiet.

Rejs ikke til Tyrkiet, rejs ikke til Istanbul, advarede udenrigsminister Yair Lapid i går efter rapporter om, at Israel og Tyrkiet i sidste måned stoppede iransk terrorangreb mod israelske turister i byen, skriver Jerusalem Post.

Udenrigsminister Lapid tilføjede at terrorangrebet mod israelske turister var et af flere iranske forsøg i løbet af de seneste uger og at israelske sikkerhedsorganisationer, udenrigsministeriet og premierministerens kontor forsøger at redde israelske liv.

»Terrorangrebene er rettet mod israelere, der tager på ferie. De vælger bevidst israelske statsborgere for at bortføre eller myrde dem. Det kan ske for enhver. Det er en reel og umiddelbar fare,” sagde udenrigsminister Lapid.

“Vi opfordrer israelere til ikke at flyve til Istanbul, og hvis det ikke er nødvendigt, så lad være med at flyve til Tyrkiet. Hvis du allerede er i Istanbul, så rejs hjem så hurtigt som muligt…Hvis du planlægger et rejse til Istanbul, så aflys.”

Udenrigsminister Lapid tilføjede at han har en klar besked til iranerne, der forøsger at skade israelere: “Israels lange arm vil nå dem, uanset hvor de er.”

Udenrigsministeren takkede også Tyrkiets regering for deres indsats for at beskytte israelske borgere og sagde, at Ankara forstår, at selvom turisme er vigtig, er der visse risici det ikke er værd aløbe. Han udtrykte håb om, at rejseadvarslen snart kan ophæves forud for højturismesæsonen.

Terrortrussel i Tyrkiet mod israelske turister
Israels nationale sikkerhedsråd udsendte i sidste måned skærpet rejseadvarsel til israelere, der rejser til Tyrkiet grundet terrortrusler.

Israelske sikkerhedsembedsmænd informerede i sidste måned deres tyrkiske kolleger om et iransk netværk, der planlagde angreb mod israelere i Tyrkiet og bad om deres hjælp til at forhindre angrebene.

Den Islamiske Republik har lovet hævn mod Israel efter flere mystiske dødsfald – blandt dem oberst Hassan Sayad Khodayari.

Ifølge nyhedsmediet Walla rapporterede at tyrkiske myndigheder har tilbageholdt iranske agenter fra Den Iranske Revolutionsgarde som arbejder i landet.

Rejseadvarslerne sker midt i forsøg på at forbedre forholdet mellem Israel og Tyrkiet. For nylig var Israels præsident på et historisk første besøg i Tyrkiet. Tyrkiets udenrigsminister Mevlüt Çavuşoğlu besøgte Israel i sidste måned – det er første besøg i 15 år.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem