Israelske sikkerhedsagenter har reddet gruppe af israelske turister hjem fra Istanbul fra iransk terrorcelle

Det er ikke rart at være israelsk turist i Tyrkiet - flere iranske terrorceller leder efter israelere de kan kidnappe og myrde. Israel fraråder israelere at rejse til Tyrkiet.

I går kunne MIFF fortælle at israelske og tyrkiske efterretningstjenester afværgede terrorangreb og kidnapninger af israelske turister i Tyrkiet af iranske terrorceller.

Nu har israelske sikkerhedsstyrker reddet en gruppe israelere på ferie i Istanbul fra iransk terrorcelle, der ventede på dem på deres hotel, rapporterede den israelske nyhedskanal Channel 13 mandag aften, skriver i24 News

Ifølge rapporten modtog israelerne et opkald fra et højtstående medlem af den israelske efterretningstjeneste, der instruerede dem om ikke at vende tilbage til deres hotel i Istanbul.

Israelerne fik at vide, at iranske agenter fra Quds Force fra Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) ventede på hotellet for at myrde dem.

I stedet ankom et pansret køretøj med 10 israelske sikkerhedsvagter for at hente den israelske gruppe af turister og evakuere dem til Istanbul lufthavn på et fly hjem til Israel.

Deres bagage og ejendele forblev på hotellet.

Det israelske forsvar mener, at der er flere aktive iranske angrebsgrupper i hele Tyrkiet, men især i Istanbul, hvilket får Israel til at hæve sin rejseadvarsel for Istanbul til niveau fire, hvilket er det højeste niveau.

Mandag opfordrede Israels udenrigsminister og vicepremierminister Yair Lapid israelerne til at aflyse deres rejser til Tyrkiet på baggrund af iranske trusler mod borgere i den jødiske stat.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp