Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

PIJ-raket dræber medarbejder fra Gaza i Israel

Sådan ser det ud når terrorister i Hamas-kontrolleret Gaza affyrer raketter mod Israel fra tæt befolkede områder. Flere raketter eksploderer i Gaza og koster liv der. I dag kostede en raket tiltænkt israelske børn, kvinder og mænd, en palæstinenser fra Gaza livet da han var på arbejde i Israel. (Foto: Flash90)
Mens raketregnen over Israel ikke stopper, har den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk islamisk Jihad (PIJ) fået endnu et palæstinensisk liv på samvittigheden.

I skrivende stund er Israel siden onsdag, blevet angrebet af mere end 1.200 raketter, af den iransk-støttet terrorgruppe Palæstinensisk Islamisk Jihad (PIJ) i Gaza. Den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som har kontrolleret Gaza siden 2007, deltager så vidt vides, ikke i den igangværende raketrunde mod Israel.

Raketangrebene mod israelske byer fortsætter også nu.

Tidligere på ugen viste en opgørelse, at af 1 ud af 5 PIJ-raketter ikke rammer Israel, men i stedet eksploderer i Gaza, hvor de koster menneskeliv – inkl. flere børn. I klip fra den Hamas-kontrolleret enklave, ses terrorister affyrer raketter mod Israel midt i tæt befolkede områder mens indbyggerne færdes i nærheden. Ved tidligere PIJ-raketrunder mod Israel viste en opgørelse, at de fleste indbyggere i Gaza var blevet dræbt af PIJ-raketter som var eksploderet der.

Tidligere på ugen blev en israelsk kvinde i 80’erne dræbt af en PIJ-raket som ramte boligejendommen hun boede i med sin mand. Ti personer blev såret ved angrebet.

I dag kostede PIJ-raketangreb mod Israel en indbygger fra Gaza livet, mens han arbejdede i Israel. Den dræbte var 35 år og far til 6 børn. Udover ham, blev en palæstinensisk medarbejder hårdt såret, det samme blev en israelsk-beduin.

Hver eneste dag krydser flere tusind medarbejdere fra Gaza grænseorgangen til Israel, hvor de får en langt højere løn og bedre arbejdsvilkår end de kan finde i Gaza. Både indbyggerne og terrorgruppen Hamas som kontrollerer Gaza, er fuldstændig afhængige af de penge som indbyggernes arbejde i Israel genererer.

Terrorgruppen PIJ har også angrebet Erez grænseorgangen mellem Gaza og Israel. Ved at angribe grænseovergangen og fortsætte raketregnen mod Israel, sørger PIJ for at indbyggerne ikke kan komme på arbejde i Israel og ikke kan forsørge deres familier. For mange indbyggere betyder deres arbejde i Israel alt og uden det, vil de få svært ved at finde anden indkomstkilde.

Af de mere end 1.200 raketangreb mod Israel, er omkring 400 blevet nedskudt af Israels missilforsvarssystem Iron Dome. Missilforsvaret nedskyder raketter på vej mod befolkede områder. Systemet kan ikke stoppe alle raketter og har en succesrate på omkring 90%. De raketter som ikke nedskydes af Iron Dome forårsager store skader – uden Iron Dome ville raketterne koste mange livet.

Udover de fysisk og materielle skader, forårsager hvert eneste raketangreb PTSD, angst og chok blandt mange israelere.

Israels forsvarshær har bombet 370 af PIJ’s terrormål og har dræbt flere PIJ-terrorledere.

Over 30 palæstinensere er blevet dræbt af israelske luftangreb i Gaza – de fleste af dem var terrorister.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem