Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Det jødiske folks og Israels historie – tidslinje

Allerede i overskriften går det galt for Berlingske

Hvorfor "glemmer" Berlingske de øvrige terrorofre som betalte med livet efter bil-terrorangrebet i Jerusalem i fredags? (Foto. Skærmdump - https://www.berlingske.dk/internationalt/otteaarig-dreng-doer-efter-bilangreb-i-oestjerusalem)
Tragisk at danske medier ikke kan gøre det bedre.

Fredag eftermiddag mens en stor mængde jøder ventede ved et busstoppested i Jerusalem for at nå hjem inden den jødiske hviledag Shabbat, pløjede en palæstinensisk terrorist med israelsk ID fra Isawiya i Øst-Jerusalem, ind i folkemængden og ramte flere af dem. Flere blev dræbt og hårdt såret – flere af dem var små børn.

Inden terroristen blev skudt, nåede at han blandt andet at ramme en hel familie med mor, far og flere små børn. Faren blev alvorlig såret og ligger nu i koma og ved ikke at to af deres små drenge på 6 og 8 år er døde. Terroristen nåede også at dræbe en 20-årig nygift jødisk mand mens hans kone blev reddet, men så det hele ske fra bussen som hun sad i.

I Berlingske Tidende blev terrorangrebet ikke korrekt dækket – se MIFFs tidligere gennemgang af mangelfuld dækning i danske medier.

Selv om terrorangrebet skete fredag eftermiddag, blev det først nævnt i endnu en copy/paste dækning fra ritzau/AFP i lørdags. I overskriften nævnes kun den 8-årige dreng som døde af sine kvæstelser om lørdagen, først længere nede i teksten nævnes hans 6-årige bror og den 20-årige mand, der begge døde i fredags.

Terroristen som pløjede med høj fart ind i de ventende passagerer, beskrives af Berlingske som føreren af bilen.

Berlingske skriver videre: Siden nytår har der været en lang række angreb mod civile israelere og palæstinensere. Berlingske nævner ikke at Israel både i 2023 og 2022, er blevet udsat for en bølge af terrorangreb begået af terrorister som vil dræbe flest mulige israelske børn, kvinder og mænd. Berlingske nævner intet om at 32 personer betalte med livet i 2022 for palæstinensisk terror – de fleste af dem var civile israelere. Det er det højeste antal dræbte israelske terrorofre siden 2008. De fleste terrorister kom fra PA-kontrolleret by Jenin i Judæa og Samaria, hvor de palæstinensiske myndigheder (PA) har mistet kontrollen. Israel har igennem længere tid bedt PA’s sikkerhedsstyrker om at patruljere i eller rundt om Jenin, det har de nægtet at gøre og byen er derfor blevet en terrorredde som udklækker terrorister, der truer Israels sikkerhed. Derfor har Israel igennem flere måneder været nødsaget til at gennemføre antiterror-operationer i Jenin og andre PA byer hvor terrortruslen også er begyndt at stige.

Berlingske nævner heller ikke noget om at over 90% af de dræbte palæstinensere i 2022 var involveret i terror.

Berlingske skriver om terrorkrigen mod Israel i 2023: Siden nytår har der været en lang række angreb mod civile israelere og palæstinensere. Traditionen tro nævner Berlingske ikke ordene terrorgrupper eller terrorister.

Om Israels antiterror-operationer mod terrorgrupper og terrorceller i Judæa og Samaria skriver Berlingske: Fredagens bilangreb kommer efter en urolig periode med øget vold på Vestbredden, hvor flere formodede militante palæstinensere er blevet dræbt af israelske soldater. Berlingske undlader at komme nærmere ind på hvad der ligger bag volden i Judæa og Samaria. Avisen nævner intet om at Israel kæmper mod stigende terrortrussel fra området. den iransk-støttet terrorgruppe Hamas som kontrollerer Gaza og andre terrorgrupper, forsøger at få fodfæste i flere PA-byer i Judæa og Samaria og udnytte PA’s svækkelse og manglende interesse i at stoppe terroren mod at ramme Israel.

Berlingske skriver videre: I slutningen af januar dræbte en bevæbnet palæstinenser seks israelere og en ukrainer udenfor en synagoge i Østjerusalem. Det er det blodigste angreb mod civile israelere i over ti år. Berlingske burde har skrevet terrorangreb og burde have nævnt at der blandt de dræbte var en 14-årig dreng. Berlingske nævner heller ikke noget om at der dagen efter skete endnu et terrorangreb, da en 13-årig børneterrorist skød og sårede en far og søn på gaden i Jerusalem. Børneterroristen var blevet indoktrineret til terror og had af PA’s jihad-skolepensum som Danmark er med til at finansiere.

Tragisk at danske medier ikke giver deres læsere en jordisk chance for at sætte sig ind hvad der sker i Israel!

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem