Bliv aktiv ven af ​​Israel nu!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. maj for at høre meget relevante foredrag. Vær hurtig med tilmelding, begrænset antal pladser. 

Leder af ny terrorgruppe dræbt og deres bombefabrik ødelagt af IDF

Her ses tydelige spor efter gadekampe mellem israelske soldater og palæstinenske terrorister i Nablus 25. oktober. (Foto: Flash90)
- Det vil ende bittert for enhver, der planlægger terror mod Israel, siger premierminister Yair Lapid.

Leder af den nye terrorgruppe «Løvernes hule» (Lions’ Den), er sammen med 4 andre af deres højtstående terrormedlemmer blevet dræbt i nat under kampe med israelske specialsoldater raid i byen Nablus beliggende i Judæa og Samaria (Vestbredden).

Under raiden blev terrorgruppens bombefabrik ødelagt. Udover de dræbte terrorister, blev mere end 20 palæstinensere såret, heraf flere alvorligt. Der er ikke kommet meldinger om sårede israelske soldater ved anti-terroraktionen, som førte til kraftig skududveksling i gaderne mellem soldaterne og palæstinensiske terrorister.

Ifølge palæstinensiske medier har Israels forsvarshær (IDF) beskudt en ejendom hvor de bevæbnede terrorister holdt til med et panserværnsmissil. En bil eksploderede i forbindelse med anti-terroraktionen som førte til at en person blev dræbt, skriver Jerusalem Post.

Nablus hører under de palæstinensiske myndigheders (PA) kontrol, som ikke kan/vil sørge for at holde ro og orden i byen. Derfor er Israel nødsaget at bekæmpe terrortruslen der udgår fra Nablus mod sine indbyggere.

Samme problem ses også i Jenin hvor terrorgrupper sætter dagsordnen og PA ikke formår eller vil stoppe dem. Jenin er blevet en terrorredde som udklækker mange terrorister, der begår terror i Israel.

De dræbte terrorister er Wadee al-Houh som var øverstkommanderende i terrorgruppen, Mishaal Zahi Baghdadi (27), Hamdi Sharaf (35), Ali Antar (26) og Hamdi Qayyim (30).

Den israelske specialstyrke bestod af medlemmer af politiets antiterrorenhed Yamam og medlemmer af Israels interne efterretningstjeneste Shin Bet, raidede et gemmested i Nablus som var terrorgruppens bombefabrik.

– Israel vil aldrig aldrig lade sig afskrække fra at gøre hvad der skal til for vores sikkerhed. I det øjeblik de skader os, vores soldater eller vores civile, ved de, at det vile ende dårligt. Dem som planlægger terrorangreb mod Israel, ved at de går en bitter skæbne imøde, siger premierminister Yair Lapid.

Israels anti-terroraktion var baseret på præcis efterretning og blev udført mindre end 48 timer efter en anden højtstående Lions’ Den terrorleder, Tamer al-Kilani, blev dræbt i eksplosion i Nablus’ gamle bydel (Kasbah).

Selv om Israel ikke har kommenteret hændelsen, har palæstinenserne anklaget Israel for «likvidering» og hævder at en kollaboratør fæstnede eksplosiver på en motorcykel som belv detoneret da al-Kilani gik forbi.

Lokale ser på motorcyklen som eksploderede og dræbte terroristen Tamer El Kayani 23. oktober. Kayani var medlem af den nye terrorgruppe Løvernes Hule (Lions’ Den), han blev dræbt i eksplosion. (Foto: Flash90)

Den nye terrorgruppe står bag flere terrorangreb mod israelske civile og soldater. Terrorgruppen dræbte blandt andet 18-årige Noa Lazar og 21-årige Ido Baruch.

Israel har været ramt af en terrorbølge siden 22. marts, frem til 5. maj kostede terrorbølgen 19 personer livet. Israelske soldater har gennemført mange raids mod mistænkte terrorister i Judæa og Samaria (iæsr i Jenin og Nablus). Som tidligere nævnt har PA stort set mistet kontrollen over byerne og givet terroristerne frit spil.

Israels forsvarsminister Benny Gantz udtaler at de ikke vil tillade byer i Judæa og Samaria at blive terrorredder for terrorister som planlægger terror mod Israel. Forsvarsminister Gantz tilføjer at anti-terroraktionerne vil fortsætte: – Vi vil fortsætte med at handle mod alle som vil skade vores indbyggere, uanset hvor- eller hvornår det er nødvendigt.

Over 100 palæstinensere er blevet dræbt i kampe med israelske soldater under anti-terroraktioner i 2022. De fleste af de dræbte var bevæbnede terrorister, desværre er civile også havnet i krydsilden og blevet dræbt. Også flere israelske soldater har mistet livet, men de fleste anti-terroroperationer skete uden israelske dødsfald.

Flere terrorgrupper har lovet hævn efter nattens raid i Nablus.

Klip med de hårde kampe er blevet delt på sociale medier:

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 13.000 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem